Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:11, 1. 8. 2019.

| Politika

Milion dinara za tehničku dokumentaciju za fontanu u centru Niša, opozicija negoduje

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
fontana
Milion za tehničku dokumentaciju za krst fontanu; foto: Grad Niš

Tehničku dokumentaciju za mehanizam buduće fontane na Trgu kralja Milana u Nišu radiće firma “Kostić Proing” iz Niške Banje. To što su kao jedini ponuđač na tenderu dobili posao vredan oko milion dinara, u Narodnoj stranci ocenjuju “bahatim trošenjem para građana”.

Rekonstrukcija Trga kralja Milana podrazumeva i ugradnju fontane u obliku krsta sa LED svetlima, koja će se nalaziti tamo gde je sada “bugarski parking”. Grad je juna raspisao tender za izradu tehničke dokumentacije za mehanizaciju te fontane.

31. jula tender je završen, a posao je dodeljen niškobanjskoj firmi Kostić Proing. Građani će za tehničku dokumentaciju, prema tenderskoj dokumentaciji, platiti 950.000 dinara.

Ova cifra je previsoka, smatraju u Narodnoj stranci. Kažu da su pare mogle da budu potrošene i pametnije.

Previše gledanja ružičastih televizija je očigledno dovelo do toga da gradski funkcioneri počnu da veruju da živimo u informativnim emisijama televizije Pink. Da živimo u zemlji blagostanja, što ih je navelo da plate ovako veliku cenu za projektnu dokumentaciju jedne fontane! U gradu u kome preko 2.000 mališana čeka na upis u vrtiće i sve više građana koristi narodnu kuhinju, pomenuti novac je trebalo iskoristiti pametnije - ističu u Narodnoj stranci.

Podsećaju i na čairskog pauna od 580.000 dinara, ali i na južni kolektor.

Naprednjački režim je prošle godine platio 400 miliona dinara za izgradnju Južnog kolektora koji je prema rečima gradonačelnika Darka Bulatovića trebalo da reši probleme plavljenja. Kiša koja je pre tri dana poplavila Niš na najbolji način dokazuje da je pomenuti projekat nije uspeo - podvlače u Narodnoj stranci.

Da li je milion dinara uobičajena cifra za tehničku dokumentaciju, pomoćnik gradonačelnika Niša Miloš Milošević za sada ne odgovora novinarima Južnih vesti.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Saopštenje Narodne stranke, 1.avgust 2019. (preuzmi) - 328.32 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Monty

    14:44 // 2. 8. 2019.

    "Fontana u obliku krsta sa LED svetlima"!!!
    Hahahahaha pa ovo je nadrealno!
    Monty Python plače za ovima.

  • ???

    07:24 // 2. 8. 2019.

    Da li je bio JEDINI i onaj izvodjac sto je postavljao behaton u Vozdovoj,pa se skoro sve sahte provalile posle nekoliko meseci?

  • BATA

    01:24 // 2. 8. 2019.

    Onaj u BG pravi gondolu gde je mesto nije,onaj hoce da rusi Spens u NS a ovaj nas to video pa aj i on da potrosi novce i srusi pre neku godinu poplocan centar.SNS ludilo.
    A ovo je SPS ludilioMi smo jedini grad koji ima podzemni prolaz od nekoliko stotina metara u pesackoj zoni a bez izlaza na drugi kraj istog a zbog losih pokretnih stepenica za podzemni prolaz dobismo semafor za nadzemini prolaz.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: