Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:15, 4. 11. 2022.

| Društvo

Trotoara nema, "kružni tok besmislen" - problemi i za vozače i za pešake u rekonstruisanoj Vojvode Putnika

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
vojvode putnika gotova 1
Građani kažu da je ulica bila bolja pre rekonstrukcije; foto: JV / Tamara Radovanović

Nišlije pitaju da li će morati da čekaju proleće, za kada su nadležni najavili konačan završetak rekonstrukcije, da bi dobili trotoare u Ulici vojvode Putnika. Žale se i na “besmisleni kružni tok” i krivudavu liniju, pa mnogi komentarišu da je bezazlenije bilo voziti po rupama nego čekati da se neko povredi.

vojvode putnika gotova 7 Nišlije kažu da je kružni tok besmislen; foto: JV / Tamara RadovanovićViše od pet meseci čekali su građani da se završe radovi u delu Ulice vojvode Putnika. Ona je za saobraćaj zvanično ponovo prohodna od subote, ali su nadležni konačan završetak rekonstrukcije najavili za proleće jer je odrađen samo prvi sloj asfalta.

U međuvremenu, oni koji tu prolaze pešaka moraće da koračaju pažljivo, a žitelji se naročito žale na to da su đaci nebezbedni jer se u ulici nalazi i osnovna škola.

Kao da neko ko je odlučivao kako će ulica da izgleda uopšte nije izlazio na teren, nego napamet nešto isplanirao. Potpuno nelogična rešenja, besmisleni kružni tok, kriva isprekidana linija, isto bez nekog smisla, ivičnjaci ostali visoki, saplićemo se, užas - priča stanovnica.

vojvode putnika gotova 3 Građani zabrinuti za đake; foto: JV / Tamara RadovanovićTrotoara još nema, ali tu su ivičnjaci, preko kojih vozači ne mogu da parkiraju automobile, a parking mesta nema. Zato su u nekim delovima dana vozila parkirana duž same kolovozne trake, pa ih je u četvrtak, prema rečima stanara, podizao “pauk”.

Kola zauzmu pola trake, nema šanse da prođemo, nego čekamo da prođu sva vozila iz druge trake i onda to potraje duže nego što bi trajala vožnja ulicom dok je bila onakva ruinirana i u rupama - navodi Nišlija.

vojvode putnika gotova 8 Više od pet meseci trajali radovi i još nije sve završeno; foto: JV / Tamara RadovanovićU subotu su i Zadušnice, pa su i stanovnici drugih delova grada zabrinuti kako će proći i koliko će dugo morati da putuju do Novog groblja.

Kada će biti uređeni trotoari i da li će pre proleća naredne godine biti još nekih izmena - pitanja su koja su novinari Južnih vesti poslali Gradu Nišu i Direkciji za izgradnju, ali odgovora nema.

Podsetimo, rekonstrukcija je počela 30. maja i ispratili su je višenedeljni zastoji u radovima zbog izmeštanja trafo-stanice, optužbe gradonačelnice da žitelji kradu građevinsku tablu i gorivo iz mašina, preopterećenost Ulice Dimitrija Tucovića, gde su bili preusmereni i autobusi, protesti stanara, ali i njihove zamerke na budući izgled ulice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Luna

    18:06 // 6. 11. 2022.

    Vi sto pisete ste bas besposlicari a boga mi i neznalice zive. Nit je kruzni tok zavrsen, nit je stara trafostanica srusena ni nova izgradjena i jos se radi.
    Ali vecina to ne vidi nego jaše, jaše po komentarima

  • Nesko

    00:16 // 6. 11. 2022.

    Sve dok ovde budete piskarali ima da vas jasu i gaze, Mozda ovaj nije bolje zasluzio. Ophode se kao njemu kao prema stoki i jedino sto zna da iz svojih cumeza kuca po portalima poruke.

  • Lilu

    17:35 // 5. 11. 2022.

    Gospodja koja je radila projekat ove ulice treba da vrati i diplomu osnovne škole,pod uslovom da je ima.
    Šta je ovo napravljeno?
    Koji nadzorni organ je odobrio ovaj projekat?
    Ko je OVO pustio u rad?
    Sramota i bruka.
    Krivine,kvazi kružni tokovi,makaimalno suženo (kružni kod Imidža ima veću širinu),neki talasići,ulaz u Djure Jakšića bože me sačuvaj,nepregledna raskrsnica i RAZDELNO OSTRVO?!?!?!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: