Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:15, 30. 10. 2020.

| Društvo

Trudnica sa Filipina, uhapšena sa niškim programerima, prebačena u kućni pritvor

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
Trudnice i porodilje
Puštena u kućni pritvor; Ilustracija; foto: flickr.com

Apelacioni sud usvojio je žalbu advokata Milana i Miloša Petrovića i odlučio da pritvor Filipinki, koja je uhapšena u akciji sa niškim programerima, zameni nanogicom. To je mera, objašnjava stariji Petrović, koja podrazumeva zabranu napuštanja stana uz elektronski nadzor i već se nalazi u svojoj kući u Nišu.

Sud je najpre odlučio da jedan od 11 uhapšenih, na svoj zahtev, bude izručen u SAD na suđenje, a sada je uhapšena žena rodom sa Filipina prebačena je u kućni zatvor.

Uvažena je naša žalba i preinačeno je rešenje Višeg suda, tako da je Veće apelacionog suda ukinulo pritvor i zamenilo merom nadzora - zabranom napuštanja stana uz elektronski nadzor - rekao je Petrović.

Žena koja je već, kako kaže, u svojoj kući u Nišu, u devetom je mesecu trudnoće i uskoro bi trebalo da se porodi.

Makar će da se porodi u bolnici i da bude sa svojom decom. Smatramo da je Apelacioni sud u ovom slučaju primenio najviše međunarodne standarde u pogledu da trudne žene i žene koje imaju bilo kakav problem moraju biti sagledane putem alternativnih sankcija - kaže Petrović.

Kada je reč o ostalim uhapšenima u akciji iz jula ove godine, advokat Petrović kaže da njih nekoliko i dalje ostaju u pritvoru, dok je za neke ukinuto rešenje o produženju pritvora i vraćeno na ponovnu odluku sudu.

Što se tiče izručenja, mi još ne znamo da postoji neko rešenje o izručenju, osim da će jedan od okrivljenih da bude izručen po pojednostavljenoj proceduri - kaže niški advokat.

Podsetimo, grupa mladića i jedna trudnica, među kojima ima i državljana Crne Gore, Filipina i Austrije, svi sa prebivalištem u Nišu, uhapšeni su krajem jula.

Njima se na teret stavlja krivično delo prevare kojom su, putem interneta, zaradili 70 miliona dolara. Među prevarenima je i jedan državljanin Teksasa, pa se u ceo slučaj umešalo i američko pravosuđe i FBI, koji je asistirao u akciji hapšenja.

Uhapšenima sada preti izručenje u SAD, gde bi se vodio čitav proces, a prema mišljenju advokata njima bi u Americi bila ugrožena ljudska prava i zato je zahtev da im se sudi u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Alek

    15:46 // 1. 11. 2020.

    Ne brinite vi za njih... Gledajte sebe... Momci si genijalni skidam im kapu, sto bi nasi ljudi rekli... A svaki od njih ce dobiti fuul placeno radno mesto u americi... Zato ih i traze...

    • glup si ko noc

      10:28 // 25. 11. 2020.

      traze ih medalje da im uruce, sigurno. Momak oni svetlost dana nece videtiu americi to je 20-30 godina tamo u zatvoru

  • Petar

    12:48 // 31. 10. 2020.

    Da li može jedno pitanje? Gde je mozak da se baviš kriminalom sa 3 deteta i drugim stanjem? Naravoučenije: Pare ne donose sreću.

    • Ćuti kad neznaš

      15:19 // 31. 10. 2020.

      Ovi ne kradu po trafike,ovi su profi na sve su mislili-jedan od njih ako pratiš se vodi kao tolko bolestan da nemože na suđenje da ide i to-TRAJNO!!!

  • Moebius

    08:02 // 31. 10. 2020.

    Najviše mi smeta što novinari pišu "mladići" za ljude od 30 godina, i "stariji ljudi" za osobe od 50 godina....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: