Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 14. 7. 2020.

| Društvo

U 4 kovid bolnice u Vranju na lečenju 197 ljudi, četvrtina njih je na kiseoniku

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
korona
U Zdravstvenom centru najavljuju mogućnost otvaranja pete kovid bolnice ukoliko se broj pacijenata poveća; foto: pixabay.com olgalionart

U kovid bolnicama u Vranju je na lečenju 197 ljudi kod kojih je potvrđen virus korona, a od toga četvrtina na kiseoniku, potvrdila je za Južne vesti direktorka Zdravstvenog centra Ljiljana Antić. Kako kaže, razmatra se i mogućnost da se otvori peta kovid bolnica.

Prema rečima Antićeve, većina pacijenata je sa upalom pluća, ali ima i dosta stabilnih ljudi.

Razmatramo tu mogućnost da otvorimo petu kovid bolnicu jer razmišljamo o situaciji koja bi mogla da nas snađe. Vizita je u toku i nadamo se velikom broju otpusta, imamo stabilne ljude koji bi mogli da nastave lečenje kući. Otvaranje bolnice je u slučaju da se poveća broj pacijenata. Četvrtina hospitalizovanih je na kiseoniku - kaže Antićeva.

Dodaje da je epidemiološka situacija u Vranju nepromenjena i da je veliki pritisak na kovid ambulantu u ATD-u.

Imamo veliki broj pregleda, 250-260 dnevno. Novo je to da imamo još jednu laboratoriju na spratu u kojoj se rade pregledi, rentgen, radiografija pluća i do 200 dnevno, laboratorija. Imamo 8 medicinskih ekipa, 4 rade prepodne, 4 popodne, tako da smo smanjili pritisak na ATD - kaže Antićeva.

Subota je, kaže, bila rekordan dan po broju pacijenata u kovid ambulanti- bilo je 330 pregleda.

U protekla 24 sata 12 osoba u Srbiji je preminulo od posledica izazvanih virusom, od toga jedan pacijent na lečenju u KC Niš i jedan u Vranju, a broj pacijenata na respiratorima bio je najveći od početka epidemije u Srbiji - 154.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: