Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:52, 4. 2. 2021.

| Društvo

U Gornjem Međurovu posle kiše ne mogu na ulicu bez čizama, nadležni kažu sanacija kad se prolepša vreme

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti
blato Gornje Međurovo
Na ulicu izlaze pod punom "antiblatnom" opremom; foto: S.C.

Meštani Gornjeg Međurova ukazuju na dugogodišnji problem sa barama i blatom na ulicama koji se stvaraju posle kiše, zbog kojih svedoče da ne mogu iz dvorišta bez čizama. Zato planiraju da u blatnjavim čizmama izađu pred zgradu Opštine Palilula, parkiraju umazane automobile i od nadležnih zatraže pomoć. Predsednik Opštine najavljuje sanaciju atarskih puteva čim se, kaže, prolepša vreme.

Zbog blata na ulicama u naselju Gornje Međurovo, koje je oko 7 kilometara udaljeno od centra Niša, meštani kažu da ne mogu da prolaze putevima, niti da prošetaju decu, a da se ne vrate kući umazani, zbog čega su im za izlazak iz dvorišta neophodne čizme.

Sa namerom da podstaknu nadležne na rešavanje problema, počeli su da dele snimke i slike blatnjavih ulica u Fejsbuk grupi i da ih šalju medijima. blato Gornje Međurovo Grebani asfalt stiže uskoro, najavljuje Vučković; foto: S.C.

U nadi da ćemo animirati, probuditi i skrenuti poglede na nas, naše Opštine Palilula i ljudi koji vode grad Niš - piše autor nekih od snimaka Stevan Cvetanović.

Dodaju i da će, kako bi na još jedan način probudili nadležne da reaguju, otići do zgrade Opštine Palilula, na čijoj teritoriji je njihovo naselje, da traže popravku kaljavih puteva.

Meštani sela razmišljaju da se organizuju i da blatnjavim kolima, u čizmama i sa malom decom koju ne mogu da šetaju, odu ispred Opštine i pokažu stvarno stanje nehumanih uslova za život. Na snimku kako šetam svoje dete od dve i po godine po ulici se vidi kakva je ulica - dodaje Cvetanović.

On i njegove komšije bi uskoro mogli da hodaju uređenim ulicama, sudeći po najavama iz Opštine Palilula da će, kada dođe lepo vreme, krenuti sa sanacijom atarskih puteva na teritoriji cele opštine.

Za mesec - mesec i po ćemo krenuti sa sanacijom atarskih puteva na teritoriji cele opštine. Obezbedili smo 8.000 kubika grebanog asfalta, ali sa početkom lepog vremena, jer grebani asfalt ne može da se sabije na adekvatan način kada su temperature niske i ne može da se ide u blato, nego mora najpre da se napravi neka podloga - kaže prvi čovek Palilule Bratislav Vučković.

Pojašnjava da tu spadaju i atarski putevi u Gornjem Međurovu, ali samo oni koji su imovinsko-pravno regulisani i koji se vode na Grad.

Vučković kaže i da sve primedbe građana prosleđuju nadležnima u gradu, s obzirom da Opština nema svoju operativu, te da one u vezi sa putevima šalju Direkciji za izgradnju Grada Niša. I novinari Južnih vesti preneli su Direkciji svedočenja meštana Gornjeg Međurova, ali odgovor još nije stigao.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Deda iz GM

    18:25 // 4. 2. 2021.

    Sramota. Deca ne mogu normalno u skolu, prinudjeni smo da ih vozimo...a u selu ima ulica i u gorem stanju od ove u vestima. Bilo bi dobro da neko dodje i vidi ulicu Gojka Jankovica

  • Važno je

    16:13 // 4. 2. 2021.

    A to što teški, gabaritni kamioni prolaze ovim putevima do eksploatacije peska(to je već druga i to velika tema) i iskopavaju trideset godina ove puteve, naravno dato im je zeleno svetlo od ranijih i sadašnjih vlasti (peremo, peremo dindzi) to nikom ništa, ne leči se ni uzrok ni posledica a ni koupcija.

  • Marko

    16:05 // 4. 2. 2021.

    Zivim u Mokranjcevoj ulici, tj. Ul. Vojnika Radosa Cerovića od pre par meseci. Ulica je na 1,5km od margera i nije asfaltirana, a deo nema kanalizaciju i vodu, iako smo svi platili za doradu mreže. Podneli smo zahtev za izgradnju ulice vise puto, ali od toga nema nista. Prinudjeni smo da sami nasipamo tucanikom svake godine, jer kisa sve odnese. Bilo bi lepo da JV i to objave

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: