Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:44, 21. 1. 2019.

| Društvo

U Gradskoj kući ćute o mogućim zloupotrebama u Medijani

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Gradska kuća
Ne mešaju se u svoj posao; foto: arhiva JV

I pored mogućih zloupotreba u Opštini Medijana, čiji je osnivač Grad Niš, u Kabinetu gradonačelnika već skoro mesec dana ne odgovaraju pitanja novinara o eventualno preduzetim radnjama na utvrđivanju svih činjenica, rešavanju problema i sankcionisanju odgovornih.

Sporni tenderi za solarna drva i podzemne kontejnere, sporna zapošljavnja bez konkursa, finansiranje neženja iz javnog sektora i zloupotreba službenog vozila samo su deo nepravilnosti u radu u Opštini Medijana na koje, oni koji bi trebalo da brinu o radu rukovodstva ove Opštine, ostaju nemi.

Ustavom Republike Srbije, odredbom 189. i članom 4. propisano je da svojim Statutom Grad uređuje Opštinu koju je osnovao.

Baš u takvom odnosu su, kako je rečeno novinarima u Ministarstvu lokalne samouprave, Grad Niš i Opština Medijana.

Statutom Grada Niša, u članu 99. predviđeno je da Grad, između ostalog, kontroliše rad Opštine.

Organi Grada vrše nadzor nad radom i aktima organa gradske opštine u vršenju poslova Grada koji su ovim statutom preneti gradskoj opštini - piše u članu 99.

Kolika je nadležnost Grada nad radom opštine koju je formirao, vidi se i u članu 102. u kojem piše da Skupština Grada može čak i da raspusti opštinsku Skupštinu.

Skupština Grada, na predlog Gradskog veća, iz svih razloga predviđenih zakonom za skupštinu jedinice lokalne samouprave, može raspustiti Skupštinu gradske opštine, kada prestaje mandat i izvršnim organima gradske opštine - stoji u članu 102.

Ipak, i pored toga, iz Grada već skoro mesec dana ne odgovaraju na novinarska pitanja o pobrojanim mogućim zloupotrebama. O ovim pitanjima se, ni pre toga, nisu samoinicijativno oglašavali.

Da li je i šta preduzeto i dalje, zbog ćutanja u Kabinetu gradonačelnika, ostaje nepoznanica.

Podsetimo, ubrzo po dolasku novog predsednika Nebojše Kocića, koji je pre toga “preleteo” iz Demokratske u Srpsku naprednu stranku, počeli su da se "otvaraju" i problemi u Opštini Medijana.

Od solarnih drva, preko spornih zapošljavanja došlo se do zloupotrebe službenog vozila, a zbog pisanja o mogućem nezakonitom zapošljavanju portparolke Medijane Dušanke Kitanović, za koje ona tvrdi da je legalno, saslušavan je i novinar Južnih vesti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    10:59 // 22. 1. 2019.

    Nije to ništa, Guska je javna tajna.

  • Siky67

    10:45 // 22. 1. 2019.

    Ma otkud malverzacije. Ovaj grad vode fini i posteni ljudi. Doduše to što su mnogi od njih hapšeni za korupciju, zloupotrbu i krađu, je najobičnija sitnica. Zaigrala se deca.

  • Bivsi SNS

    22:05 // 21. 1. 2019.

    Jednom izdajnik, uvek izdajnik. Cim je Nebojsa Kocic Sone izdao DS, izdace i SNS, zivi bili pa videli.

    • Nikad vise za lopine

      09:00 // 22. 1. 2019.

      Ma nije samo Sone takav.Ima ih mnogo.Pogledaj ceo G17 da ti se smuci.Isto u Nisu, Kragujevcu,Zajecaru i Bg.Bane,Verko,Nicic,Trivanka.Omladinu slagali.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: