Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 3. 4. 2020.

| Društvo

U KC Niš 31 pacijent sa potvrđenim virusom korona, na kućnom lečenju 36

Autor:M. J.Izvor:Južne vesti
korona
Hala "Čair" i dalje prazna; foto: Pixabay

Prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, u Kliničkom centru Niš trenutno se leči 31 pacijent kod koga je potvrđen virus korona, dok je na kućnom lečenju njih 36, a to su oni koji imaju lakšu kliničku sliku. Iako je hala “Čair” namenjena upravo za ovakve slučajeve, Bulatović kaže da još nema pacijenata u ovoj improvizovanoj bolnici.

Bulatović je u uključenju na Radio-televiziji Srbije rekao i da trijažni put funkcioniše.

Trijažni put je već ustaljen i poznaju ga svi naši građani, od Doma zdravlja pa prema nadležnim službama, a one koje se posebno odnose na Klinički centar, putem Hitne pomoći. Tako da su sa procedurom i postupkom upoznati svi građani - rekao je Bulatović.

On je istakao i da proizvoda za dezinfekciju ima kako u prodavnicama, tako i u apotekama, kao i da će se deliti građanima na 10 lokacija u gradu. Ipak, za sada su poznate samo četiri lokacije na teritoriji opštine Medijana, jer se ni Grad Niš, a ni ostale opštine još nisu oglasile sa informacijama o ostalim mestima.

Najavio je i da će se broj punktova u narednim danima proširiti na 20 lokacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zabrinuti

    11:30 // 4. 4. 2020.

    Iako je hala cair spremna za pozitivne sa korona virus njih 36 sa laksom klinickom slikom su poslati na kucnu izolaciju iako su kineski strucnjaci rekli da do ne daje efekat i zato smo formirali pomocne bolnice.Sta vredi samoizolazija i zabrana kretanja kada potencijalni kliconose mogu zaraziti svoje clanove porodica a oni ulaze u kontakt sa gradjanima u marketima i td.Krizni stab STA RADITE!!!

  • Pera

    17:03 // 3. 4. 2020.

    Sve je jasno, od kada je narod uplasen da ce otici u halu Cair, niko ne odlazi da se testira osim ako nije siguran da ce ga ostaviti u bolinici, a ne u Cairu. Zato su pacijenti koji se testiraju uglavnom tezi slucajevi. Tako izgleda da nema puno slucajeva.

  • Shommy

    15:00 // 3. 4. 2020.

    Nešto mi ovde nije baš jasno,31 pacijent na lečenju,a bolnice prepune,lekari rade ko precednik,25/7,može li pojašnjenje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: