Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:44, 25. 8. 2020.

| Društvo

U KC Niš se od početka epidemije rodilo više od 1.200 beba, lekari operisali 1.650 pacijenata

Autor:Jovana AdamovićIzvor:Južne vesti
ginekologija
Rođeno više od 1.200 beba tokom korone; foto: Vanja Keser

Više od 1.200 beba rođeno je tokom epidemije virusa korona u porodilištu Kliničkog centra Niš, navode u ovoj ustanovi, a tokom prošle nedelje uspešno su porođene i tri pacijentkinje zaražene koronom, čije bebe su negativne na virus. Takođe kažu da su od marta do danas lekari KC Niš operisali više od 1.650 pacijenata.

U prvom talasu korone u Nišu nije bilo trudnica zaraženih koronom, ali ih je nažalost krajem jula bilo 5 na lečenju i dve su preminule.

Iz Uprave Kliničkog centra navode da je od marta do danas u porodilištu Ginekološko-akušerske klinike rođeno više od 1.200 beba.

Porođaja je bilo i prošle nedelje.

Uspešno su porođene tri pacijentkinje kod kojih je bilo potvrđeno prisustvo korona virusa. Kasnijom analizom je utvrđeno da su novorođenčad bila negativna na prisustvo virusa - dodaju u KC Niš.

Ponosni su, kažu, i na broj operacija koje su obavljene prethodnih meseci.

I pored enormnog pritiska, koje poslednjih skoro 6 meseci celokupno osoblje KC Niš trpi, kažu, u operacionim salama ove zdravstvene ustanove bilo je više od 1.650 hirurških zahvata.

A samo od sredine juna operisano je blizu 770 onkoloških pacijenata, kod kojih je medicinski indikovano da je hirurško lečenje neodložno i hitno - dodaju.

I tokom vanrednog stanja, od 15. marta do 10. maja, kada su u određenim trenucima gotovo svi kapaciteti KC Niš bili namenjeni zbrinjavanju kovid pacijenata, prenapregnuti i gotovo pred pucanjem, hirurške i anesteziološke ekipe izvele su 530 vrlo teških i neodložnih operacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ds

    09:30 // 26. 8. 2020.

    podatak je stravičan, za 6 meseci 1200 porodjaja, znaci 2400 za godinu dana,prosek je bio 3000- nestajemo hvala sns-u

  • Zika

    19:21 // 25. 8. 2020.

    Osim Neurohirurgije i Karfijohirurgije sve klinike su katastrofalne. Niko nista ne radi.Kad ti treba dr, sad je tu bio.Doci ce, u sebi naravno sutra.

  • Smuk

    18:19 // 25. 8. 2020.

    Šta je ovo ?
    Nema gi dežurni pljuvači - stručnjaci od jezik !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: