Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:40, 31. 10. 2021.

| Društvo

U Nišu i Pčinjskom okrugu kovidom zaraženo još 349 građana

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
kovid ambulanta
Manji broj pregleda u dane vikenda; foto: T. R.

Kako izveštavaju iz niškog Doma zdravlja u tom gradu su registrovana još 254 slučaja zaražavanja virusom korona, dok je u celom Pčinjskom okrugu na kovid pozitivno još 95 osoba. U vranjskoj kovid bolnici, prema podacima iz Zdravstvenog centra u tom gradu, preminuo je još jedan pacijent od posledica kovida.

Juče se u kovid ambulantama Doma zdravlja Niš javilo ce 1.829 pacijenata, što je manje u odnosu na prethodne dane, ali karakteristično za dane vikenda kada je manji broj pregleda.

Od ovog broja njih 561 javilo se prvi put sa simptomima koji mogu ukazivati na kovid infekciju, dok je 1.268 obavilo kontrolni pregled. Urađen je 871 test od čega je 249 sa pozitivnim rezultatom. U Nišu je na današnji dan ukupno 254 pozitivnih na korona virus - saopštavaju iz Doma zdravlja.

Manje pregleda i zaraženih u odnosu na prethodni dan je i u Pčinjskom okrugu - na kovid je testirano 387 osoba, a rezultati pokazuju da je njih 95 zaraženo kovidom.

Od ovog broja 49 je iz Vranja, 19 iz Surdulice, 16 iz Vladičinog Hana, 5 iz Bujanovca, 4 iz Bosilegrada i 2 iz Trgovišta - saopštavaju iz Gradskog štaba.

Jedan pacijent koji je bio smešten u kovid bolnici Zdravstvenog centra Vranje je preminuo, pa su tamo trenutno hospitalizovana ukupno 122 pacijenta. Na bolničko lečenje primljeno je 10, a otpušteno 5 pacijenata.

U Leskovcu novozaražene 93 osobe

Najnoviji podaci za Jablanički okrug pokazuju da je od 394 testiranih na kovid pozitivno 146 osoba. Najviše zaraženih je iz Leskovca - 93, dok je na kovid pozitivan i 21 stanovnik Vlasotinca, 15 stanovnika Lebana, 11 osoba iz Bojnika i 6 iz Medveđe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: