Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:45, 16. 4. 2020.

| Društvo

U Nišu u vanrednom stanju grade Naučno-tehnološki park, fabriku i uređuju Trg u Niškoj Banji

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Gradilište jeftini stanovi
Tri projekta i dalje aktivna; Foto: Vanja Keser

Tri gradilišta u Nišu aktivna su i u vanrednom stanju, a u Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte kažu da su radnici maksimalno zaštićeni. Privodi se kraju izgradnja Naučno-tehnološkog parka i tamo ima najviše radnika, nešto manje ih je angažovano na izgradnji fabrike Šinju, a ponovo je počelo i uređenje Trga u Niškoj Banji.

Radnici na gradilištima jedni su od onih koji rade i tokom epidemije korone, uz pojačane mere opreza i zaštitu, a u Nišu su, na projektima KLERP-a, na tri lokacije.

Najviše radnika je na Gradskom polju, gde se privodi kraju Naučno-tehnološki park, čiji stanar bi mogla da bude i Turska kompanija, a u KLERP-u kažu da je trenutno angažovano njih 160. tehnoloski park Privodi se kraju i Naučno-tehnološki park; foto: V. Keser

Dezinfekcija prostorija u kojima borave radnici vrši se redovno, radnici imaju adekvatnu zaštitnu opremu i rade na propisanom odstojanju jedni od drugih. Na gradilištu su istaknuta i upozorenja, odnosno uputstva o ponašanju na gradilištu u vreme vanrednog stanja - navode u KLERP-u.

U KLERP-u navode da nije stala ni izgradnja fabrike Šinju, u kojoj bi trebalo da se proizvodi rasveta za BMW, Audi, Reno, Opel i Folksvagen, ali i industrije širom sveta. Gradilište je preko puta Metroa, u blizini fabrike Leoni, jer su Kinezi tu kupili zemljište za izgradnju pogona, a angažovano je 70 radnika.

Svakom radniku se na ulazu u gradilište meri temperatura, podeljeni su u tri grupe i naravno imaju svu zaštitnu opremu - dodaju.

izgradnja Tehniloški park, fabrika i Trg u Banji i dalje grade; foto: JV Radovi na uređenju Trga u Niškoj Banji, koji su početkom godine stopirani i ugovor sa izvođačem je raskinut, ponovo su nastavljeni. Kažu da je pre dva dana novi izvođač uveden u posao.

Na gradilištu radi 10-tak radnika, opremljenih neophodnom zaštitnom opremom, a za ovo gradilište obezbeđeno je i 1000 l sredstava za dezinfekciju - navode.

Saniran je i prilaz do Zelengore, dodaju, jer je to nova bolnica za medicinare, vojnike i policajce obolele od korone.

U KLERP-u navode da ne očekuju da bude većih odstupanja od rokova koji su predviđeni da se ovi projekti završe, ali ne preciziraju kada je bio planiran završetak radova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    21:48 // 11. 5. 2020.

    Nikada nece biti postenih u vlasti, oni NEZNAJU nista da rade osim da ns silu uzimaju sve redom

  • Novica Ristic

    14:32 // 17. 4. 2020.

    Dali moze neko da mi pojasni te dodatne zaštitne mere protiv širenja virusa na gradilištu NTP Niš
    Svakog dana sam tamo i nešto ih nisam primetio. Hvala unapred

  • Vuk

    16:01 // 16. 4. 2020.

    Oni su vec skupili politicke poene a sta sad skupljaju, to oni znaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: