Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:50, 2. 4. 2021.

| Društvo

U Pčinjskom okrugu 131 novi slučaj zaraze kovidom

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
korona
79 novozaraženih u Vranju; foto: A. Kostić

Prema poslednjim podacima Štaba za vanredne situacije u Vranju, u tom gradu je registrovano još 79 novozaraženih osoba kovidom, što je više od polovine ukupnog broja novoobolelih u okrugu - 131. U kovid ambulanti je prethodnog dana obavljeno 107 prvih pregleda, a kovid bolnice raspolažu sa još 9 slobodnih kreveta.

Kada je reč o ostalim opštinama u Pčinjskom okrugu, među novozaraženima je i 14 osoba iz Bujanovca, 16 iz Surdulice, 8 iz Preševa, 5 iz Bosilegrada i 9 iz Vladičinog Hana.

U kovid ambulanti je tokom jučerašnjeg dana obavljeno 312 pregleda, od kojih je 107 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 168 pacijenata i sačinjeno 135 RTG pluća. Urađena su 4 PCR testa i 110 antigenskih testova, od kojih je 65 pozitivno na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod 26 pacijenata - saopštavaju iz Štaba.

U tri kovid bolnice u Vranju raspoređena su 163 pacijenta, a od toga 152 pozitivna na virus i toliko sa upalom pluća, dok je 89 ljudi na kiseoničkoj potpori.

Na bolničko lečenje je primljeno 12, a otpušteno 16 pacijenata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: