Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:30, 30. 1. 2023.

| Društvo

U Pirotu sa radom počinje vrtić u nekadašnjoj Pedagoškoj akademiji

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
pedagoška akademija
Dve grupe u Pedagoškoj akademiji; foto: Lj. F.

Deo prostorija nekadašnje Pedagoške akademije u Pirotu adaptiran je i od 1. februara tamo će sa radom početi izdvojeni deo vrtića "Zmaj" koji će imati dve vaspitne grupe pirotskih mališana za celodnevni boravak.

Problem sa manjkom mesta u pirotskim vrtićima i mališana koji čekaju na upis, Grad Pirot pokušaće da reši otvaranjem novih kapaciteta u adaptiranom prostoru zgrade sadašnje Akademije tehničko-vaspitačkih strukovnih studija iz Niša koja ima svoj odsek u Pirotu.

Od 1. febuara tamo će u celodnevnom boravku boraviti 47 deteta, a kako kažu u Predškolskoj ustanovi “Čika Jova Zmaj”, grupe su formirane sa liste čekanja za 2022/23. godinu.

Prva grupa obuhvata decu uzrasta 2 do 3 godine, dok druga grupa obuhvata decu uzrasta od 3 do 4 godine - saopštavaju iz Predškolske ustanove.

Podsetimo, krajem godine utvrđena je nova ekonomska cena po kojoj će roditelji u Pirotu za celodnevni boravak plaćati 4.914 dinara, umesto dosadašnjih 4.295 dinara, što je povećanje od oko 15%.

Ovih dana se očekuje da zvanično sa radom počne i prvi privatni vrtić u Pirotu kapaciteta oko 150 mesta, koji će se takođe subvencionisati iz gradskog budžeta, u istom procentu u kome se subvencioniše i boravak u Predškolskoj ustanovi, a u Gradu se nadaju da će se time drastično smanjiti liste čekanja.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: