Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:21, 15. 7. 2020.

| Društvo

U akciji pomoći kovid bolnicama u Vranju do sada prikupljeno skoro 800.000 dinara

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
CMTDO
U akciji učestvovao 151 donator; foto: Privatna arhiva

Danas je poslednji dan prikupljanja novca za akciju pomoći kovid bolnicama i ambulanti u Vranju, a donacija će Zdravstvenom centru biti uručena u petak, 17. jula. U akciji “Naš grad, naši ljudi, naša zemlja” je do sada učestvovao 151 donator, prikupljeno je blizu 800.000 dinara, a velika je i donacija u robi, kažu iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost.

Na donatorski račun Centra uplaćeno je 570.440 dinara, a na sajtu donacije.rs 197.878 dinara, kažu iz Udruženja. Plan je da se od prikupljenog novca kupe potrepštine koje nedostaju i da se donacija uruči u petak.

Pored vranjskih kovid bolnica i kovid ambulante, na insistiranje naših sugrađana, deo donacije preusmeriće se i na surduličku kovid bolnicu - kaže PR Udruženja CMTDO Jelena Marinković.

Prema njenim rečima, Udruženje je zbog urgentnih molbi već uručilo neki deo donacije.

Četvrtoj kovid bolnici u Vranju smo uručili mašinu za pranje i sušenje veša, 30 jastuka, 2 pulsna oksimetra, dva digitalna toplomera, 100 maski, 100 para rukavica, 5 litra sapuna, 10 litra asepsola, 12 litra alkohola i ubruse. Najveća kovid bolnica u zgradi stare Hirurgije dobila je dva pulsna oksimetra. Donacija je poslata i Zdravstvenoj stanici u selu Vlase - oni su dobili beskontaktni toplomer, maske, rukavice i medicinski alkohol. Uručeno je i pet posteljina za potrebe kovid porodilišta - kaže Marinkovićeva.

CMTDO Za pripremu večere zaposlenima u kovid bolnicama zadužen je vlasnik lokalne kafane u Vranju; foto: Privatna arhiva Dodaje da je vlasnik kafane “Gradska meana” Ivica Cvetković počeo da priprema večeru za sve zaposlene u vranjskim kovid bolnicama.

Najveća donacija je 100.000, a najmanja 500 dinara, ali imaju jednaku vrednost. Među donatorima su javna preduzeća, pojedinci, međunarodne organizacije, privrednici iz Vranja. Bilo je uplata iz Preševa, Trgovišta, Beograda, Kragujevca i dijaspore. Gotovo svaki Vranjanac je izdvojio bar po litru sredstva za higijenu. Ovakvo jedinstvo se ne pamti i to ovu akciju čini još važnijom - kaže Marinkovićeva.

Kako bi pomogli zdravstvenim radnicima i obolelima od korone iz Pčinjskog okruga, ljudi iz Centra za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost pokrenuli su pre dve nedelje akciju prikupljanja sanitetske opreme i neophodnih potrepština za bolje funkcionisanje kovid bolnica i ambulanti u Vranju.

Mesto gde zainteresovani mogu doneti robu je Lovćenska 3, Vranje, a račun za uplatu novca 160-0000000509908-42, poziv na broj ZC01-1 ili ZC01-2 ili na sajtu Donacije.RS.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Cika Velja

    15:40 // 15. 7. 2020.

    Pa sto ne traze pomoc od Madjarske ambasade?
    Izgleda da su dzabe glasali.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: