Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:50, 13. 2. 2023.

| Društvo

U još dve uprave u Nišu ponovo produžen v. d. status

Autor:Jovana StojanovićIzvor:Južne vesti
gradska uprava
Nastavlja se agonija sa v.d. načelnicima, a najavljeni i objavljeni konkursi za zamenike; foto: JV

Nakon što je nedavno ozvaničeno da konačno dve uprave u Nišu imaju svoje "prave" načelnice u punom mandatu, raspisan je konkurs za zamenika Ružice Đorđević u Upravi za imovinu i održivi razvoj, a konkurs se očekuje i za zamenika Nine Ilić u Upravi za finansije, jer je Gradsko veće napravilo Komisiju koja će o tome da odlučuje. U dve od tri uprave u kojima konkurs nije ni raspisan ostaju v. d. načelnika, jer im je na Veću produžen mandat za još tri meseca.

Ćutali su nadležni mesec dana o tome da su dve od tri gradske uprave u Nišu konačno, posle dve godine, dobile načelnice koje će zadužiti funkciju u petogodišnjem mandatu. Rezultate javnog konkursa obelodanili su tek nakon pisanja Južnih vesti o tome da su oni bili tajna.

Sednice Gradskog veća potom su održane ponovo početkom februara i tada su nadležni doneli nove odluke o kadrovskom lavirintu u gradskim upravama Niša.

9. februara odlučili su da raspišu Konkurs za mesto zamenika načelnika Uprave za imovinu i održivi razvoj, gde je Ružica Đorđević postala i zvanično načelnica, nakon što je dve godine bila u v. d. statusu, kao načelnica i zamenica.

Obrazuje se Konkursna komisija za izbor zamenika načelnika Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj, u sastavu: 1. Marija Brajdić, diplomirani pravnik, Gradski pravobranilac 2. Tanja Obradović, diplomirani inženjer arhitekture, Glavni urbanista Grada Niša 3. Marina Mitić, diplomirani pravnik, samostalni savetnik na poslovima upravljanja ljudskim resursima iz Odseka za ljudske resurse u Gradskoj upravi za organe Grada i građanska stanja - navode u odluci.

Rok za prijavu je 15 dana, a detalji konkursa dostupni su na gradskom sajtu.

Dok konkurs ne bude završen na toj poziciji biće dosadašnji v. d. zamenika Milan Nikolić.

Milan Nikolić nastavlja da obavlja poslove na položaju vršioca dužnosti zamenika načelnika Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj, na koji je postavljen Rešenjem Gradskog veća Grada Niša broj 1091-13/2022-03 od 25.10.2022. godine, do okončanja postupka postavljenja zamenika načelnika Gradske uprave za imovinu i održivi razvoj, po javnom konkursu - piše u odluci.

Konkurs za zamenika Nine Ilić, koja je takođe nedavno zvanično dobila funkciju načelnice Uprave za finansije, bez prefiksa v. d. koji je imala prethodne dve godine, očekuje se uskoro, jer je Gradsko veće oformilo komisiju za izbor.

Obrazuje se Konkursna komisija za izbor zamenika načelnika Gradske uprave za finansije, u sastavu: 1. Vladislava Ivković, diplomirani ekonomista, pomoćnica Gradonačelnice, 2. Tanja Obradović, diplomirani inženjer arhitekture, Glavni urbanista Grada Niša, 3. Marina Mitić, diplomirani pravnik, samostalni savetnik na poslovima upravljanja ljudskim resursima iz Odseka za ljudske resurse u Gradskoj upravi za organe Grada i građanska stanja - piše u odluci.


Nastavlja se "agonija" v. d. načelnika u ostalim

Južne vesti su već pisale o tome da je u Upravi za društvene delatnosti konkurs propao, bez objašnjenja, jer su tu ponovo načelnik i zamenik samo rotirali funkcije i ostali u v. d. statusu.

Niš već dve godine, pored pomenute 3, ima još 3 gradske uprave, ali za njih konkurs još nije raspisan, a nije poznato ni da li će i kada to da se desi.

Ono što jeste poznato je da su u dve uprave, onima koji su i do sada bili v. d. načelnika, produženi mandati za još 3 meseca. To je odlučilo Gradsko veće, uz obrazloženje da je to potrebno "za nesmetano funkcionisanje i kontinuirano obavljanje poslova iz nadležnosti Uprava".

Zato će Upravu za građevinarstvo nastaviti kao v.d . načelnika da vodi diplomirani građevinski inženjer Goran Zdravković, kako piše u rešenju - najduže do tri meseca. On je na toj funkciji od 8. novembra i nema zamenika, jer je početkom decembra, nakon najave gradonačelnice Sotirovski da će biti smena zbog nelegalne gradnje, bez funkcije ostala Marina Malbaša.

V. d. načelnice Uprave za komunalne delatnosti i inspekcijske poslove ostaje Dušica Janojlić, diplomirani saobraćajni inženjer, takođe najduže do tri meseca, koliko je prošlo od prethodnog imenovanja na tu poziciju.

Njenom zameniku, diplomiranom inženjeru saobraćaja Miljanu Anđelkoviću, takođe je pod istim uslovima produžen v. d. status zamenika ove Uprave.

Jedina koja se ni sada ne pominje je Uprava za organe grada i građanska stanja, gde je v. d. načelnice Vesna Nešić, takođe bez zamenika, jer je Jasmina Marjanović pre dva meseca podnela ostavku.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran

    19:49 // 13. 2. 2023.

    A direktori javnih
    preduzeća, šta sa njima??
    Svima je istekao mandat vršioca dužnosti??

  • Dragan

    18:13 // 13. 2. 2023.

    Ceo gradski vrh šupalj.

  • Pera

    15:54 // 13. 2. 2023.

    Za sve parazite grada Niša i svih opština koji su na državni kazan, samo konačno i trajno rešenje u Aleksinačke rudnike do penzije da kopaju rudu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: