Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:24, 11. 1. 2021.

| Društvo

U naselju Rogoz u Pirotu voda ušla u nekoliko dvorišta, u gradu bez problema

Autor:N. M.Izvor:Južne vesti

Nekoliko dvorišta i podruma kuća u višem delu naselja Rogoz kod Pirota poplavljeno je zbog kiše i snega koji nekoliko dana padaju na jugu Srbije. To potvrđuje gradonačelnik Pirota Vladan Vasić i ističe da u gradu nema problema sa pijaćom vodom, iako je na izvorištu primećeno zamućenje.

IMG-01d5e7fcceda02771368900fe6953811-V Poplavljeni putevi i dvorišta; foto: čitalacProblem sa vodom, koji imaju meštani Jablaničkog i Pčinjskog okruga nije zaobišao ni Pirotski. Za sada je, prema rečima gradonačelnika Pirota, voda ušla u nekoliko kuća i dvorišta, ali u samom gradu nema problema sa viškom vode.

Ima nešto malo poplavljenih dvorišta, kuća, podruma nekoliko u višem delu Rogoza. S obzirom na količinu padavine i vodostaj reka koji možemo da uporedimo sa 2007. godinom kada je bila velika poplava, ovo su štete manjih razmera - rekao je Vasić.

U uzvodnom delu, dodaje, na mestima gde kanal nije još regulisan, postoji problem sa vodom. U gradu nema poplavljenih dvorišta i kuća, dodaje.

IMG-73ca2ad340979735bc1c6ea992e9a7b8-V Kapija ne zaustavlja vodu; foto: Čitalac

Vasić navodi i da je vodosnabdevanje uredno u celom gradu, iako na izvorištu Krupac ima zamućenja, koje crpna stanica Berilovac otklanja.

Svi vodotokovi su dosta podignuti, i Rogoz, i Bistrica, i Rasnička reka, i svi bujični kanali - kaže gradonačelnik Pirota.

Navodi i da su ekipe na terenu i pružaju pomoć ljudima kojima je voda došla u dvorišta. Šalju im pumpe i mehanizaciju, a u pomoć priskaču i radnici Vodovoda kako bi ispumpali vodu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mica L

    19:46 // 11. 1. 2021.

    Vi ponovo glasajte za te preletače da vam naprave još par klupica na igralištu

  • Vec vidjeno

    16:36 // 11. 1. 2021.

    Bitno je naplatiti nekakvu taksu za odvodnjavanje i uzeti pare za ciscenje kanala,a za to sto se to ne uradi je 100% kriva ona prethodna vlast

    • sergio

      14:01 // 13. 1. 2021.

      koja prethodna?

  • Milan Tosic

    14:54 // 11. 1. 2021.

    Apsolutno netacna informacija gradonacelnika. Ne zna stanje u svojoj opstini. Nije poplavljeno nekoliko kuca, vec su vecina kuca popljavljene. Sve kuce koje su uz kanal Rogoz, a kanal je pravljen ofrlje, kako bi se prosle godine skupilo sto vise glasova, su popoljavljene. Trebali bi vi, novinari, da se malo vise bavite stvarima na terenu, da malo razgovarate s ljudima na terenu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: