Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:09, 24. 1. 2019.

| Društvo

Danas protesti u Nišu, Vranju i Žitorađi

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
protest 1 od 5 miliona
Šire se protesti pod parolom "1 od 5 miliona"; foto: Vanja Keser

Od 18 sati će se, kao i prethodna dva petka Nišlije okupiti u centru grada, a prvi put su na protest pozvani i Vranjanci, u isto vreme kada i Nišlije, kod Gradske apoteke. Za sat vremena ranije najavljen je i protest u Žitorađi.

Nišlije nisu dodavale nove zahteve, pa će i dalje glavni biti smena ministarke saobraćaja Zorane Mihajlović, smena gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, rasvetljavanje slučajeva paljenja automobila i oslobađanje medija.

Prvi put će, kako kažu organizatori iz Građanske inicijative Vranja, na ulice i meštani ovog grada na jugu Srbije. Oni kažu da se pridružuju protestima “1 od 5 miliona”, koji se od početka decembra održavaju u Beogradu i koji su se proširili na još dvadesetak gradova širom Srbije.

Pozivamo sve Vranjance koji misle da zaslužujemo da živimo bolje, da se zapošljavamo bez partijske knjižice, da ne moramo da odlazimo iz svog grada da bismo preživeli – da nam se pridruže - poručuju iz Inicijative.

Spekulisalo se da će se Vranjancima obratiti glumac Sergej Trifunović, ali zasada ova informacija nije potvrđena.

Vranjanci će, prema najavama, šetati i svakog narednog petka.


U Žitorađi na protestu “1 od 5 miliona” građani traže nazad mandate odbornika

Nezadovoljni stanjem na lokalu i građani Žitorađe izlaze na protest, kako je najavio jedan od organizatora Miroslav Vukić, u petak 25. januara od 17 sati. Kaže da su njegovi sugrađani već jednom izlazili na ulicu, ali i da su podržavali proteste u gradovima na jugu Srbije - Kuršumliji, Prokuplju, Nišu.

Osim što traže da se svim rukovodiocima u Opštini proveri imovina koju su stekli od 2000. godine do danas, njihovi zahtevi su i da svi odbornici opštinske Skupštine vrate mandate i da Vlada odredi novu Opštinsku upravu.

Malo je mesto Žitorađa pa se vidi u kakvom su materijalnom stanju rukovodioci bili tad, a u kakvom su sad - rekao je Vukić.

Neki od zahteva su i da se ispita koliko je građane Žitorađe koštao odlazak na kontramiting u Beograd, gde je, kaže, vozilo pet autobusa. Ispitati da li je bilo mobinga nad zaposlenima u javnom sektoru, kao i čime se sve bavi državni sekretar koji je “postavio na čelo Opštine svog čoveka koji je krivično odgovarao”.

Podsetimo, protesti nezadovoljnih građana su već postali redovna pojava u brojnim mestima na jugu Srbije. Kuršumličani već tradicionalno šetaju svakog četvrtka, tako će biti i večeras, a u subotu će na ulicu Prokupčani, Piroćanci, a stižu i najave o prvom protestu Leskovčana.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Trziste Srbije

    16:31 // 25. 1. 2019.

    Ispred Ministarstva rada,zaposljavanja,boracka i socijalnih pitanja a ne ispred RTS-e koji vas placa i preko kog perete novac. Za pametnog coveka dovoljno smo informisani.

  • penzinerka

    13:24 // 25. 1. 2019.

    Ma,idem bre,neka pada sta hoce.Cokule,jakna i kapa i NA PROTEST.

  • Aleksandra

    09:22 // 25. 1. 2019.

    Dajte da i kod nas protesti budu subotom... masa ljudi bi tad izašla, a ovako kad dođu u petak s posla smoreni nigde im se ne ide...

    • Pahulja

      11:55 // 25. 1. 2019.

      Pa sto onda bezite od izbora, hocete sa vasih par procenata da radite sta hocete u ime cele drzave, pa to nece moci.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: