Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:23, 29. 7. 2020.

| Društvo

Umesto Vučića, laboratoriju "Vatreno oko" otvara premijerka, radnici sređivali Bulevar pred svečanost

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Vatreno oko 1; foto: JV-N. Mitic
Otvaranje u 11 sati; foto: JV-N. Mitic

Umesto predsednika Srbije Aleksandra Vučića, otvaranju laboratorije "Vatreno oko", u kojoj je najavljeno da će moći da se testira na virus korona i 1.000 građana dnevno, u četvrtak, 30. jula prisustvovaće premijerka Ana Brnabić i ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo. Građani javljaju da se Bulevar Zorana Đinđića sređuje zbog zvaničnika, da su ispražnjeni kontejneri, ali i da je objekat u kome se nalazi laboratorija dobio grb Srbije.

Vatreno oko; foto: JV-N. Mitic Umesto predsednika Vučića na otvaranju premijerka; foto: JV-N. Mitic Nakon posečenog drveća kraj Instituta za javno zdravlje, počela je izgradnja laboratorije koja je donacija kineskog instituta. Umesto krajem maja, kako su ranije najavili, biće otvorena pretposlednjeg dana jula.

O laboratoriji se zasada ne zna mnogo, osim da će u njoj moći da se testiraju građani i na virus korona, čak 1.000 njih dnevno, a da je za to zadužen Institut za javno zdravlje. Zvanično bi sa radom trebalo da počne dan nakon otvaranja - u petak, 31. jula.

Vatreno oko 2; foto: JV-N. Mitic Trebalo bi da zvanično počne sa radom u petak; foto: JV-N. Mitic Vučić ne dolazi na otvaranje, iako je to ranije najavljeno, a u pozivu koji je poslat medijima piše da će "Vatreno oko" u Nišu otvoriti premijerka Ana Brnabić i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo u 11 sati.

Takođe, otvaranju će prisustvovati i ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović - navode u pozivu.

pun kontejner Više nema smeća u kontejneru, ali ovako je bilo sinoć; foto: čitalac Građani javljaju da se danas prostor oko laboratorije i deo Bulevara Zorana Đinđića sređivao pred dolazak zvanica, a podsećaju da to nije retkost u Nišu i da je nedavno zbog Vučića na kružnom toku zasađeno zelenilo koje je sklonjeno kada je otišao.

Radnici su "glancali" i sam objekat od spolja, zalepili grb Srbije, a ispražnjen je i kontejner koji je na sred pešačkog prelaza ispred same laboratorije.

Kontejner za kabasti otpad nalazi se na sred trotoara na Bulevaru doktora Zorana Đinđića i onemogućava normalno kretanje pešaka. Očigledno da smo nakon pregršt divljih deponija dobili i jednu javnu - komentarišu čitaoci.


Dveri: Odvedite Vučića u poplavljenu Palilulu

Zbog najave da će "Vatreno oko" otvoriti predsednik, oglasio se Pokret Dveri Niš, koji je pozvao gradsku vlast da Vučića odvede u nedavno poplavljenu Palilulu.

propao asfalt ispred sahte Dveri ih pozivaju da posete poplavljenu Palilulu; foto: Dveri Niš Takođe kažu da je Vučić davno preuzeo nadležnosti svih organa vlasti i za razliku od svojih SNS kadrova pokazuje vrhunsku stručnost i kompentencije na brojnim poljima nauke i tehnike, te zato mole, kako ih nazivaju, Nevidljive Komandante Nevidljivog Štaba za vanredne situacije u Nišu da svog predsednika odvedu i u poplavljene i urušene ulice u Nišu, između ostalog i u Njegoševu.

Pored „Vatrenog oka“ i mladica kedrova predsednik SNS-a treba da obiđe poplavljene Nišlije u NJegoševoj, Mokranjčevoj i drugim novoasfaltiranim i od bujica upropašćenim ulicama, a nad čijim na tenderu izabranim izvođačima održavanja ulica Direkcija za izgradnju grada nije vršila pravni nadzor, ni zahtevala popravke, iako je i laicima bilo očigledno da su ulice asfaltirane, ivičnjaci i trotoari postavljani nekvalitetno i krajnje nestručno i da su potpuno propale za manje od godinu dana od asfaltiranja.

Poručuju Štabu i predsedniku da Niš grad više nije, kao i da su ušli u otvoreni rat sa interesima građana Niša i da će za to odgovarati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miki

    09:36 // 30. 7. 2020.

    Želim eks i budućoj Premijerki da od Vatrnog oka odmah produži pravo i obiđe Stari KC Niš. Prvo Infektivna klinika pa sve redom. Da vidi da Niš za pola pacijenata, pre svega decu i trudnice ima Stari deo. Nikad ga nisu otvarali kao Novi. I ne spominju ga. Želim joj i da pogleda zadnji dep fasade Pasterovog Zavoda. Prednji je odavno otvoren i tada sredjen. Dobra tura joj treba...

  • Dzamutka

    07:12 // 30. 7. 2020.

    Pazi ovo,kakav uspeh - ispraznjeni kontejner ?!

  • Dzong

    23:57 // 29. 7. 2020.

    Što ne prodju kroz Njegoševu, možda bi je popravili

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: