Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 13. 2. 2013.

| Društvo

Uniforme za đake u Dimitrovgradu

Autor:Vladimir VeljkovićIzvor:Južne vesti
DIMITROVGRAD08-odeljenje-I-2-u-uniformama.JPG

U Gimnaziji „Sveti Kiril i Metodije“ od skora đaci ponovo nose školske uniforme, a inicijativu za nošenje podneli su sami učenici.

Uniforme se nose od početka ovog polugođa, a sama uniforma se sastoji od radne bluze, bele košulje i kravate.

Pojedini profesori, u znak podrške đacima, takođe nose uniforme, a prema najavama iz škole uskoro će biti urađen i kodeks oblačenja koji će biti obavezujući i za sve profesore

- Osnovni cilj jeste da se smanje socijalne razlike među učenicima. Čini mi se da smo to i postigli jer kada ih pogledate, među njima nema više razlike - kaže profesorka biologije Snežana Rangelov.

Direktorka škole Snežana Simeonov kaže da cilj nije da svi đaci budu isti, već da se svi nađu u ulozi učenika, a da se razlikuju po svojim rezultatima u školi.

- Eliminacija diskriminacije daje šansu da se svaki učenik oseća lepo. Kada vi njih pogledate u razredu ne znate ko dolazi iz bogate, a ko iz siromašne porodice - kaže Simeonova.

Cena jednog kompleta uniforme košta 2000 dinara. Nabavku  su u najvećoj meri finansirali sami roditelji, ali su se uključili i donatori, a određena sredstva obezbedila je i Opština Dimitrovgrad.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Бане

    16:51 // 14. 2. 2013.

    СВАКА ЧАСТ! ЛЕКЦИЈА СВИМА!

  • che

    10:26 // 14. 2. 2013.

    Socijalne razlike se ne mogu "sakriti" uvodjenjem uniforma u shkolama! Sama chinjenica uvedjenja uniforma zbog socijalne nejednakosti, upravo istiche da socijalne nejednakosti postoje! To su vrsni svetski nauchnici koji se bave vaspitanjem i obrazovanjem odavno razjasnili! Drzavi je najjeftinije da svima sashije uniforme, ali ne i da reshi socio-ekonomski polozaj njenih gradjana. Najlakshe je mediokritetima zamazati ochi! Pre bih rekla da je ova inicijativa nastala kao model na neku tursku seriju, gde svi nose uniforme, pa eto, hteli su i oni.

  • TP

    20:39 // 13. 2. 2013.

    Svaka cast, svaka podrska.Trebalo bi sve skole da uveu uniforme !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: