Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:53, 22. 12. 2021.

| Društvo

Unija predložila niškim pekarima poskupljenje bureka i peciva za 8%

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
Dani-bureka-2018-foto-Vanja-Keser
Predloženo poskupljenej bureka i peciva; Foto: Vanja Keser

Zbog poskupljenja materijala koji su neophodni za pravljenje bureka i ostalih peciva, predsednik Unije pekara Niš upozorio je pekare i savetovao ih da podignu cene ovih proizvoda za nekih 8% kako ne bi trpeli materijalne gubitke.

Hleb u Nišu poskupeo je dva puta ove godine, nakon čega je Vlada Srbije ograničila makcimalnu cenu hteba od brašna T-500 na 46 dinara, a sada se pojavila i informacija da će poskupeti i ostali pekarski prizvodi.

Predsednik Unije pekara Niš Bratislav Vukadinović demantuje takve navode i kaže da je pekarima samo dat predlog i sugestija za poskupljenje, jer je njegova obaveza da ih upozori da trpe gubitke zbog trenutnih cena materijala.

Predloženo je da četvrtina bureka poskupi za 10 dinara, 130 dinara koštala bi četvrtina sa sirom, dok bi sa mesom koštala 140 dinara. To su predložene cene, a na njima je da odluče da li če da podignu cene ili neće - kaže Vukadinović.

Vukadinović objašnjava da je cena materijala za burek posebno poskupela pa je zejtin sada skoro 200 dinara, sir je skuplji za 20%, a meso za 30%. Kako kaže za sada nema izgleda da će neko od pekara usvojiti ove predloge, jer konkurencija nije složna, pa bi pojedinci podizanjem cena ugrozili svoje poslovanje i prodaju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mare

    23:29 // 15. 1. 2023.

    Koliko buredjije ... vas košta tepsija da se napravi...brašno koliko ..sir..zejtin koliko...i sta vec sve ide

  • Na kg!

    21:00 // 23. 12. 2021.

    A burek sve manji i tanji! I u Nišu da se pređe na burek na merenje - da znamo koliko grama dobijamo!

  • Srecko Sojic

    12:38 // 23. 12. 2021.

    Burek je poskupeo u maju pa u avgustu pa u oktobru i sada je 120 dinara sa vurdom a onaj koji prodaju kao sa mesom tojest sa sojom je 130
    Sve pekare pecivo i burek prave palmino ulje umesto sira stavljaju vurdu umesto mesa luk i soju kako god okrenes onisu u zaradi a narod na gubitku jer jede sve losiju hranu koja nije ni za prasice puna je aditiva
    jer toje dobro za nasu decu AV AV AV

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: