Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 9. 5. 2013.

| Društvo

Uspeh dimitrovgradskih gimnazijalaca

Autor:Miroslav NackovIzvor:Južne vesti
dgd-gimnazija-foto.jpg

Učenica četvrtog razreda Gimnazije „Sveti Kirilo i Metodije“ Vanja Lazov osvojila je treće mesto na matematičkom takmičenju "Misliša 2013".

Pohvale za učešće na takmičenju dobili su i Darko Stamenov, takođe budući maturant, kao i Miloš Mladenov, učenik II razreda.

Takmičenje je održano 14. marta u 520 škola širom Srbije, uz učešće preko 41.000 učenika.

- Nagrada u ovakvoj konkurenciji predstavlja ohrabrenje za našu školu i dokazuje da naši učenici upravo u njoj stiču kvalitetno znanje važno za uspešan nastavak školovanja u zemlji i inostranstvu  – kaže Snežana Simeonov, direktorka  Gimnazije Sveti Kirilo i Metodije.

Učenica IV razreda dimitrovgradske Gimnazije Tanja Ilić finalista je poetskog konkursa „Desanka Maksimović“, a konkurs za najbolju zbirku pesama srednjoškolaca 20. put organizuje Valjevska gimnazija.

Na konkursu je učestvovalo 73 učenika iz 33 grada Srbije i Republike Srpske. U finale je ušlo njih 13, a najbolja zbirka po oceni žirija biće štampana.

Tanja ilić po drugi put učestvuje na ovom prestižnom festivalu, ovoga puta sa zbirkom koja nosi naziv „Crveni jaguar na putu za pakao“. 

Svečanost dodele nagrada održaće se 15. maja u Valjevu

Još 19 učenika Gimnazije „Sveti Kirilo i Metodije“ učestvovaće danas na republičkom takmičenju iz bugarskog jezika koje se održava u Bosilegradu, a Jelena Maksimović, učenica prvog razreda učetvuje na republičkom takmičenju iz latinskog jezika. Takmičenje se održava  sutra u Beogradu.


Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: