Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:59, 14. 5. 2021.

| Društvo

Uzbunjivači iz niškog JP "Gorica" na sudu, prvo ročište odloženo

Autor:M.M.K.Izvor:Južne vesti
sudjenje
Suđenje uzbunjivačima JKP Gorica odloženo za dva meseca;foto:JV

Suđenje sindikalistima JKP „Gorica“ Radetu Rašoviću i Zoranu Jovanoviću odloženo je na zahtev okrivljenih, jer je advokatica Zorana Jovanovića iz zdravstvenih razloga bila sprečena da prisustvuje prvom ročištu. Protiv uzbunjivača krivičnu prijavu za izazivanje panike podnelo je rukovodstvo "Gorice". Jovanović i Rašović govorili su da su, iako je iz budžeta grada plaćena sahrana, socijalno ugrožene Nišlije sahranjivane u drvenim sanducima ili bez njih, kao i da hladnjače u niškoj kapeli nisu radile.

Svoju situaciju dvojica tuženih opisuju ovako:

Angažuju vas da ispitate rad Javnog preduzeća, ustanovite nepravilnosti, onda odgovorni za njih ne odgovaraju, vi se nađete na sudu jer ste te nepravilnosti izneli u javnost.

Sada optuženi, ranije su bili deo radne grupe zadužene da ispita rad JKP Gorice, koja je formirana po nalogu tadašnjeg gradonačelnika Darka Bulatovića. Nakon što su izneli dokaze o radu preduzeća Jovanović i Rašović optuženi su za uznermiravanje javnosti.

Niko od odgovornih na koje su izveštaji ukazali nije procesuiran, ali je zato Jovanović proglašen za tehnološki višak u martu 2017, a Rašović je dobio otkaz u februaru 2018.

Mi imamo dokaze za sve što smo ustanovili, imamo i ljude koji su tome svedočili. Nakon svega što smo saznali očekivali smo odlikovanje a ne tužbu, kaže Zoran Jovanović.

Osim što je ostao bez posla, Rade Rašović je ostao i bez državljanstva. Kaže da mu je oduzeto državljanstvo Srbije, a da je za to saznao kada je pokušao da se kandiduje za odbornika u Opštini Pantelej na nedavnim izborima. Navodi da mu je preostalo da se za pomoć obrati Zaštitniku građana, a ako ne dobije rešenje ni od njega, kaže da će da traži azil u nekoj drugoj državi.

Naredno ročište zakazano je za 7. jul.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razbibriga

    19:20 // 15. 5. 2021.

    @ Smuk- Odlicna komparacija, s obzirom na moje godine, normalno da sam je ,vise puta gledao ! Nadam se da ce ishod biti drugaciji, nego u drami !

  • Mika

    21:55 // 14. 5. 2021.

    Podrska ovom dvojici! I Gorica i Novo Groblje su u apsolutnom rasulu i haosu! Ni mrtvi ljudi nemaju mira zbog mediokriteta i nesposobnih koji su se zalepili za fotelje preko clanskih kartica. SRAMOTA! Kako se ponasaju zaposleni na NG Nis (cast izuzecima) je SRAMOTA! Porodice umrlih bivaju jos dodatno potresene njihovim ponasanjem i neuvidjajnoscu.

  • Razbibriga

    20:29 // 14. 5. 2021.

    Sramota je da Vase centrale sindikata cute i ne daju Vam podrsku i verbalnu i u clanstvu !

    • Smuk

      23:23 // 14. 5. 2021.

      @Razbibriga : "Mali dečki /sindikati/ spavaju kao sivi hrčki."
      Drama Gordana Mihića "Siroti mali hrčki /a može i hrčci/", emitovana 1973.g. a vrlo poučna za mladje generacije od 18 do 108 godina ! Podneblje, situacija, emocija, nezainteresovanost, ponašanje, navike, ljudi... sve je isto ! "Mrtvo more" !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: