Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:32, 26. 1. 2021.

| Društvo

Vakcinu primilo 3.600 Vranjanaca, u Bosilegradu za 6 dana vakcinisano 280 ljudi

Autor:M. D.Izvor:Južne vesti
800x600_vakcina-foto-aleksandar-kostic
U Vranju se otvara još jedan punkt za vakcinaciju; foto: A. Kostić

Od početka vakcinacije do danas oko 3.600 Vranjanaca primilo je vakcinu protiv kovida, saopštavaju iz Grada, a od srede počinje vakcinacija stanovnika sela u okolini Vranja. Najavljuju i otvaranje još jednog punkta koji je planiran za vakcinaciju prosvetnih radnika, vojske, policije i zaposlenih u republičkim i gradskim ustanovama. Za 6 dana od početka vakcinacije u Bosilegradu, vakcinu je primilo 280 ljudi.

Iako u skladu sa odlukom Vlade, ni Vranjanci od danas ne mogu da se vakcinišu bez zakazanih termina, volonteri će na na punktovima evidentirati građane koji nisu prijavljeni preko portala e-Uprava i oni će nakon prijave primiti vakcinu ili će im biti određen termin vakcinacije.

U naselju “Viktor Bubanj” biće otvoren još jedan punkt, koji je planiran za vakcinaciju prosvetnih radnika, pripadnika Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova i zaposlenih u republičkim i gradskim ustanovama - saopštavaju iz Grada.

Gradski većnik Aleksandar Stajić kaže da će sutra biti vakcinisani stanovnici Krive Feje i Vrtogoša, u četvrtak, 28. januara Vlasa i poljaničkog kraja, a u petak Barelića.

U svakoj seoskoj ambulanti, prilikom vakcinacije, dežuraće lekar i medicinska sestra, a naša je namera da bude vakcinisan što veći broj pretežno starijih ljudi, jer je ova kategorija stanovništva i najugroženija - kaže Stajić.

Direktor Doma zdravlja u Bosilegradu Goran Vasilov kaže da je ta opština do sada dobila 540 doza vakcina i da je odziv građana solidan, a da se dnevno vakciniše između 20 i 30 građana.

Imunizacija je počela 20.januara i do danas se vakcinisalo 280 lica ukupno sa zdravstvenim radnicima. Zaposleni u kol centru daju sve potrebne informacije, a takođe prijavljuju i sve zainteresovane sugrađane preko portala E- uprave.Od danas za sutra obaveštavamo prijavljene građane, nakon što u poslepodnevnim satima od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave dobijemo spisak ljudi koji su se prijavili - kaže Vasilov.

Bosilegrađani vakcinu mogu primiti samo u Domu zdravlja.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: