Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:58, 28. 10. 2020.

| Društvo

Vanredno stanje i izbori usporili radove, nepoznat datum useljenja u stanove za izbeglice u Nišu

Autor:T.TasićIzvor:Južne vesti
Zgrada za izbeglice
Još se ne zna datum kada će stanari moći da se usele; foto:čitalac

Iako je izgradnja stanova za izbegla lica u naselju Branko Bjegović završena pre par meseci, još se niko nije uselio. Ostalo je još da se radi na prostornom uređenju, a ti radovi su kaže zamenica gradonačelnice Dušica Davidović, bili u zastoju zbog vanrednog stanja i izbora, dok sada, kaže, majstori uveliko rade. Koliko će još vremena biti potrebno da izbegla lica konačno dobiju svoj dom, ona ne precizira, ali očekuje da će biti uskoro.

60 stanova za izbegla lica i još 15 za socijalno ugrožene koliko je izgrađeno, čeka svoje stanare. Rok koji je bio krajem septembra, produžen je početkom oktobra, kaže Davidovićeva, jer je ostalo još radova koji nisu mogli da se završe u predviđeno vreme.

Imali smo zbog vanrednog stanja, kovida i izbora tu zastoja. I pored toga urađeno je zaista dosta , 80 ili 90 odsto onoga što je trebalo ispoštovati je ispoštovano. Radovi su u toku, radi se ono što je obaveza Grada, parterno uređenje. Očekujemo da se to privede nameni, da dobijemo upotrebnu dozvolu, da se uradi tehnički prijem – navodi Davidovićeva.

Iako su mislili da će do kraja oktobra biti sve završeno sačekao ih je još jedan problem, kako navodi - neozbiljnost izvođača radova.

Nama je problem pravio sam izvođač radova koji je rekao doći ću u utorak, pa ću doći u četvrtak, pa u četvrtak pada kiša, pa će doći kad stane kiša, mi sad čekamo njega. Primetili smo da se u nekim stanovima, što smo mogli da vidimo kroz prozor, podigao laminat, a nije priključena ni voda. On mora da dođe i završi taj deo svog posla – kaže Davidovićeva.

Dodaje da majstori uveliko rade, ali još ne zna kada će kompletni radovi biti gotovi, te kada će se useliti stanari.

Ja ne mogu da vam kažem da l’ će to da bude za nedelju – dve ili za mesec dana, ali u svakom slučaju svakodnevno se radi na tome. U svakom slučaju to je pri kraju, verujem da će biti što pre – ističe Davidovićeva.

Inače, ranije su čitaoci Južnih vesti ukazali da zgrada za izbegla lica nije ista kao što je prikazana na tabli projekta, te kako su rekli, liči na bolnicu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dusica

    06:43 // 4. 11. 2020.

    Gde su majstori majstori ???

  • Jovana

    19:26 // 30. 10. 2020.

    Blago si ga nama u Nišu.
    To je dokaz koliko smo svi generalno zakasali na jugu Srbije

  • Laki

    08:55 // 29. 10. 2020.

    U nesto veliko se muvalo, po komentarima ostalih bice to useljenje najesen iduce godine. Hm citam smenjen i Gos. BORIS NUZDA direktor C. Krsta Nis.??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: