Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:28, 15. 5. 2020.

| Društvo

Vasić: Stanje u Pirotu je stabilno i pod kontrolom struke

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
vasic
Poziva građane na oprez jer opasnost nije prošla; foto: arhiva JV

Za 10 dana u Pirotu je potvrđen 21 slučaj korona virusa, a gradonačelnik Vladan Vasić ocenjuje situaciju u gradu kao stabilnu i kaže da je pod kontrolom nadležnih institucija.

Stručne analize gradonačelnik Pirota je, kaže, prepustio struci, ali od struke odgovora nema. Iako je u četvrtak, 14. maja, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Radmila Zec napisala novinaru Južnih vesti u SMS-u da će poslati izveštaj, njega nema, a nema ni odgovora na pitanja koja su poslata.

Građani traže odgovore na pitanja kakva je situacija u pojedinim fabrikama i kakva je aktuelna epidemiološka situacija u gradu, a pitanja su poslata i Štabu za vanredne situacije, iz kog kažu da su ona za struku i upućuju na Zavod i epidemiologe.

Ipak, komandant Štaba i gradonačelnik Pirota kaže da je trenutno stanje sa epidemijom virusa korona u Pirotu stabilno i pod kontrolom nadležnih instituacija, ali da opasnost nije prošla.

Kada se ima u vidu da je vanredno stanje ukinuto i da više ne postoje ograničenja u kretanju, može da se kaže da je aktuelna epidemiološka situacija zadovoljavajuća. Iza nas je jedan veoma težak period u kojem smo se suočili sa situacijom koja je za sve bila jedna velika nepoznanica. Trebalo je reagovati brzo i obezbediti da se očuvaju sve vitalne funkcije u gradu i u koordinaciji sa zdravstvenim radnicima sačuvati zdravlje ljudi - kaže Vasić.

Od početka epidemije među građanima Pirota njih 83 zaraženi su kovidom, uz 8 smrtnih slučajeva. Gradonačelnik smatra da je još rano za procene.

Mislim da je rano procenjivati kako je Pirot prošao što se tiče broja obolelih i da će o tome krajnju reč imati struka. Kada se izgubi i jedan ljudski život mnogo je, tako da bih se uzdržao od komentarisanja pogotovo kada se ima u vidu da sa ovom bolešću prethodnih iskustava nemamo - kaže gradonačelnik.

Građane savetuje da se ne opuštaju jer opasnost, po njegovim rečima, nije prošla.

Zato i dalje radimo primenjujući mere zaštite i verujemo da i naši sugrađani shvataju ozbiljnost situacije. Nema opuštanja, a život mora polako da se uvodi u normalne tokove - kaže Vasić.

On je zadovoljan radom svih javnih preduzeća u vreme vanrednog stanja, koja su, kaže, radila bez prestanka i podseća da je grejanje je bilo redovno, da je higijena u gradu pojačana u skladu sa novonastalom situacijom i da je vodosnabdevanje uredno.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: