Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:24, 4. 10. 2017.

| Društvo

Vasiljević ponovo vređao novinare "Južnih vesti"

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Bratimir Vasiljević
Nije prvi put da novinare zove lažovima; Bratimir Vasiljević, arhivska fotografija

Predsednik Opštine Pantelej Bratimir Vasiljević (SNS), još jednom je odbio da odgovara na pitanja novinara Južnih vesti, nazvavši ih "senzacionalističkim lažovima", pa čak i kriminalcima.

Bez ikakvih dokaza i konkretnih argumenata, Vasiljević je, u telefonskom razgovoru koji je vodio sa novinarkom, vređao redakciju, na sličan način kao što je to radio i pre godinu dana, kada je bio pozvan kako bi prokomentarisao nekoliko tema.

Još jednom su novinari pokušali da prenesu i stav predsednika Opštine Pantelej i doskorašnjeg narodnog poslanika, ovog puta vezan za nedavno organizovanje Sajma preduzetništva u hali “Čair”.

Međutim, umesto odgovora, Vailjević je bio izričit da ne želi da razgovara sa novinarima Južnih vesti i da će odgovore dobiti isključivo ukoliko pitanja pošalju mejlom.

Samo pismeno, sa vama uopšte ne želim da komuniciram, jer vi izvrćete sve. I kada vam pismeno napišem vi izvlačite iz konteksta, ne objavljujete ništa od onoga što je napisano. Jednu desetinu od toga ne objavite, objavite ono što vi hoćete. Senzacija, neistina, laž, jel to informisanje? I nemojte da me zovete više neću da vam dajem izjave - rekao je Vasiljević.

Ipak, on nije želeo da kaže na koju mejl adresu pitanja treba da budu poslata već je novinarima dao zadatak da je sami, tehnikama istraživačkog novinarstva, pronađu na internetu.

Jel i to treba da vam dajem, imate bre tražite, potražite sebi istraživačkim novinarstvom. Šta me maltretirate više sa tim? Ne mogu da vam dam mejl, imate na internetu pa tražite. Pustite me. Što se sekirate da li ću da odgovorim ili neću, vi postavite pitanje i uživajte - kazao je Vasiljević.

Na konstataciju da je za njega odgovanje na novinarska pitanja maltretiranje, Vasiljević je još jednom počeo sa uvredama.

Ma kakvo crno vaše novinarstvo, nema veze sa tim. Vi to zovete novinarstvom? Ja sam vam to rekao pre 6 godina i sada vam kažem. Da se bavite tračevima, da se bavite senzacionalizmom, da nemate blage veze i mislite to je novinarstvo. To nema veze sa istraživačkim novinarstvom. Ja vam napišem odgovor i vi iz konteksta izvadite 2 rečenice i kažete to je novinarstvo. Pa to je kriminal od novinarstva - dodao je predsednik Opštine.

Međutim, iako tvrdi da je ono što su Južne vesti o njemu pisale “laž i neistina”, Vasiljević nikada nije poslao demanti, niti je koristio druge mehanizme kako bi se zaštitio od navodne novinarske hajke. Nikada nije konkretno rekao ni u kojem tekstu novinara Južnih vesti je pronašao "laž i neistine".

Podsetimo, Vasiljević je pre nekoliko godina, zbog pisanja o tome da je krao struju, tužio dopisnicu Blica iz Niša Ivanu Anđelković, koja je oslobođena svih optužbi i za navodnu uvredu kao i za klevetu. Tada je bio narodni poslanik i čak je tražio i zatvorsku kaznu za Anđelkovićevu, koja je tekstove pisala na osnovu zvanične dokumentacije.

O milionskom dugovanju za struju Bratimira Vasiljevića pisale su i Južne vesti, kao i o tome da nije mogao da se seti koji fakultet je završio, iako je diplomirao u svojim šezdesetim godinama.

Ovaj funkcioner SNS-a je optuživao Južne vesti i avgusta 2012. godine, kada je tvrdio da ove internet novine vode "medijsku hajku protiv SNS" zbog pisanja o kršenju Statuta u Opštini Pantelej, gde je on tada bio predsednik Skupštine.

Podsetimo da je u žiži javnosti bio i zato što je samom sebi isplatio odštetu dok je bio na funkciji u Opštini Pantelej koju je ranije tužio kao odbornik Srpske radikalne stranke.

Detaljnu biografiju ovog funkcionera Srpske napredne stranke pročitajte u rubrici "Ko je ko?".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ***

    09:24 // 5. 10. 2017.

    Novinari,vratite dostojanstvo profesiji,a ne da ,kao mnogi od vas,budete poslusnici rezima !

  • Budo

    09:10 // 5. 10. 2017.

    Brajane, koji si mi ti kralj!!!!!!!!!!!

  • Pantalejac

    09:07 // 5. 10. 2017.

    Pozdrav najboljem predsedniku opstine. Tetka iz Kanade

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: