Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:13, 3. 4. 2022.

| Društvo

Veliki odziv građana sa KiM na biralištima u Kuršumliji, stižu organizovano autobusima

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
glasanje-kš-foto-ljm
Autobusima stižu na biračko mesto u Kuršumliji; foto: Lj. M.

Na 13 biračkih mesta u Kuršumliji na kojima glasaju građani sa područja Kosova i Metohije velike su gužve, a građani stižu organizovano autobusima.

Na ovim biračim mestima koja se nalaze u Osnovnoj školi "Miloje Zakić" u Kuršumliji pravo glasa mogu da iskoriste oko 27.000 glasača iz opština Štrpce, Uroševac, Lipljan, Obilić, Kosovo Polje i Grad Priština. Prema poslednjim podacima, pravo glasa do sada je iskoristilo 2.380 građana, a u hodnicima i ispred škole čeka da glasa još najmanje 300 ljudi. glasanje kš foto: Lj. M.

Ogromna je gužva, građani sa Kosova i Metohije stižu organizovanim prevozom u autobusima, ali i privatnim automobilima. Trenutno je izašlo oko 10 odsto od ukupnog broja upisanih glasača - kaže Miloš Lazić ispred Opštinske izborne komisije za Kosovski upravni okrug.

Dodaje da su izbornoj komisiji zadovoljni odzivom, s obzirom na činjenicu da se izbori održavaju van teritorije Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija i da građani prelaze i po stotinu kilometara da bi došli da glasaju. Očekuju i da do kraja izbornog dana procenat poraste i da će biti udvostručen.

Lazić navodi da izbornih nepravilnosti za sada nema, kao i da glasači nisu imali problema na administrativnim prelazima, ali je na putevima na Kosmetu povećano prisustvo Kosovske policije.

Građani Kosova i Metohije glasaju i u Srednjoj školi "Sveti Sava" u Bujanovcu na 8 biračkih mesta i gužve su i tamo. Međutim, iz Izborne komisije kažu da nemaju podatak koliko je građana glasalo jer evidenciju vodi posebna komisija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Jovanovic

    02:40 // 4. 4. 2022.

    Povlašćeni pa biraju vlast i u Beogradu i u Prištini nelogicno

  • Sredovecni Gospodin

    22:11 // 3. 4. 2022.

    Uvek su glasali za vlast, kakva god bila

  • Neka

    20:44 // 3. 4. 2022.

    Kako glasate tako i prolazite. Koalicija Vucic Srpska lista i Kurti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: