Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:34, 4. 4. 2017.

| Društvo

Nekoliko hiljada Nišlija na protestu protiv Vučića

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti

Protest Nišlija protiv Vučića - 04. april 2017. godine

Drugog dana protesta Nišlija nezadovoljnih izbornim rezultatima, na kojima je pobedio Aleksandar Vučić, centralnim ulicama grada prošetalo je nekoliko hiljada, uglavnom mladih, koji su uzvikivali parole protiv novoizabranog predsednika Srbije. Uz zvuke pištaljki, transparente i glasno negodovanje, oni su prošetali "protiv diktature".

Protest je počeo na Trgu kralja Milana, a okupljeni su nastavili Voždovom ulicom, do Narodnog pozorišta, gde su se skupu obratili mladi učesnici, nezadovoljni politikom SNS i time što je Vučić pobedio. Učesnici protesta smatraju da su ovi izbori dobijeni medijskim monopolom i propagandom. Protest u centru Niša Uzvici i parole protiv Vučića; Foto: P. B.

Mi smo izašli ovde da bismo pokazali da naše društvo nije onakvo kakvim se pokazalo na izborima 2. aprila. Mi smo nezadovoljni građani ove države koji ne žele da pruže podršku našem predsedniku. Mi hoćemo da Vučić prestane da otima naše institucije, hoćemo da se opozicija ujedini, da su se oni ujedinili mi ne bismo morali da budemo ovde sada. Hoćemo da mediji prenesu i našu stranu priče jer smo dosta slušali njegovu stranu priče, naše pravo je da se i mi čujemo u ovoj državi - kazala je jedna od učesnica protesta.

 

Protest u Nišu

Posted by Južne vesti on utorak 4. april 2017.

Ona je dodala da su njeni vršnjaci koji su izašli na proteste u više gradova Srbije predstavljeni kao "pijani huligani koji lome i ruše na ulicama i uništavaju državu".

Hoćemo da se predstavimo kao inteligentna omladina. Hoćemo i da mladi shvate da je vreme da se trgnu iz apstinencije, jer je politika ušla preduboko u živote svakoga od nas. Hoćemo da Aleksandar Vučić vidi nas kao što mi gledamo njega svakog dana. Ako će on da bude na svim televizijama, mi ćemo da budemo na svim ulicama. Ako jedan čovek može da bude trn u oku svih nas, možemo i mi njemu. Nećemo da ćutimo na diktaturu, nećemo iz države nego ćemo na ulice. Tražimo odgovore za sve što se desilo dok je bio na funkciji premijera - dodala je učesnica skupa.

Učesnici protesta, kojih je bilo znatno više nego prethodnog dana, stava su da "nemaju 5 života, kako bi svaki diktator bio na vlasti po celu deceniju".

Juče je protestovalo 3 grada, danas je tu 17 gradova, znači ima nas mnogo više i ne može da nas zapostavi jer nas snimaju kamere, jer nas ima. Naše izjave ne mogu da se recikliraju još dugo. Volim ovu državu, neću da idem, neka idu oni - kazao je jedan od učesnika.

Protest ispred Pozorišta Učesnici protesta govorili ispred Narodnog pozorišta; Foto: P. B. Protest su nastavili do Gradske uprave u Ulici Nikole Pašića, a završio se ispred Gradske kuće u Ulici 7. juli. Protestima su se pridružili i niški stanari (UPSS), ali zasada nijedna politička partija nije stala iza građana koji su izašli na ulice. Učesnici protesta su najavili i nova okupljanja narednih dana.

Podsetimo, dan posle predsedničkih izbora koji su održani 2. aprila, na centalnom trgu i ulicama Niša protestovalo je nekoliko stotina građana, uglavnom studenata. U protestne šetnje izašli su i građani Beograda, Novog Sada, a večerašnje šetnje bile su zakazane u još petnaestak gradova širom zemlje.

Aleksandar Vučić je izglasan za predsednika Srbije sa oko 55 % glasova, a svoje građansko pravo je na izborima iskoristilo 54,6 % građana sa pravom glasa.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • petronije

    20:48 // 5. 4. 2017.

    Zapanjujuće razmišljanje!?
    Budući intelektualac!?
    Ponos Srbije!?

    • Smuk

      21:54 // 5. 4. 2017.

      @petronije :
      O chemu ili o kome pishesh ?
      Koji intelektualac ?

  • Drakce

    17:45 // 5. 4. 2017.

    Nerazumem cemu sad protesti, jesu bili izbori u nedelju, jel smo mogli da izadjemo i da zaokruzimo kog zelimo. Pola Srbije nije htelo da glasa, znaci podrzavaju stanje koje je, znaci lepo nam je....a sad protesti...zaista ne razumem ove ljude!?!

  • zoki

    13:37 // 5. 4. 2017.

    Očigledno je da su penzioneri opet glasali za Vučića.
    Zato će i dalje sa umanjenim penzijama izdražavati svoju decu i unuke.

    • Raša

      17:58 // 5. 4. 2017.

      E moj Zoki. Pa da nije tih penzionera, ta deca na ulici ne bi imala ni sta da jedu, ni sta da obuku, a goli i bosi ne bi smeli na ulicu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: