Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:46, 3. 3. 2020.

| Društvo

Više policajaca na granicama zbog migranata, ministar kaže da ih je u Srbiji oko 6.000

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
migranti
Ministar kaže da ih je u Srbiji trenutno oko 6.000; foto: JV arhiva

Pre nedelju dana su iz Opštine Bujanovac tražili da se pojača kontrola migranata zbog brojnih žalbi meštana na njihovo ponašanje, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović kaže da je više policajaca na granicama Severne Makedonije i Grčke, da Srbija neće biti "parking za migrante", kojih sada ima oko 6.000, kao i da će sprečiti ilegalne ulaske u zemlju.

Više od 30.000 migranata ušlo je u Srbiju prošle godine, skoro duplo više nego 2018, a iako kroz našu državu uglavnom samo prolaze ima ih i u prihvatnim centrima, na jugu oko 1.400. Ono na šta se uglavnom žale je to što nisu prihvaćeni.

Na probleme ukazuju i meštani, a nedavno su veću kontrolu njihovog kretanja tražili u Bujanovcu.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je rekao da je u Srbiji trenutno oko 6.000 migranata i da su sve institucije spremne da reaguju i zaštite granice i bezbednost građana ako dođe do "migratornog talasa".

Srbija neće biti parking za migrante niti će u Srbiji neko tobož vraćati iz EU i naseljavati na stotine hiljada migranata. To se pokazalo kao apsolutna laž u prethodne tri godine koliko slušamo te priče, kao što je to i danas apsolutna laž. Svi oni koji već godinama uporno plasiraju ove potpune izmišljotine grubo obmanjuju građane Srbije u pokušaju da steknu neke sitne političke poene - rekao je Stefanović.

Stefanović kaže da je više policajaca na granicama Severne Makedonije i Grčke kako bi pomogli da se odvrate oni koji nezakonito žele da pređu granicu i krenu ka Srbiji, kao i da sarađuju sa međunarodnim partnerima da to spreče.

Pored zaštite granica i građana rekao je i da mora da postoji human pristup prema ljudima koji bežeći od rata ili nemaštine privremeno budu i u našoj zemlji.

Granična policija, vojska, druge službe bezbednosti i sve institucije Republike Srbije apsolutno su spremne da reaguju ukoliko dođe do značajnijeg migratornog talasa i zaštite interese naše zemlje. A svi oni koji lažima pokušavaju da kritikuju politiku predsednika Vučića i Vlade Republike Srbije, koja je doprinela i međunarodnom ugledu i snaženju ekonomije naše zemlje, upravo jasno pokazuju da ih ne interesuju interesi Srbije - ocenio je ministar.

Prethodnih godina je, kako kaže, mali broj migranata dobio azil u Srbiji i većina je nastavila put Zapadne Evrope.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miša

    02:28 // 4. 3. 2020.

    Aman ljudi, pa pošli na izbore. Neke stranke to organizuju na vreme.

  • Miloš

    01:02 // 4. 3. 2020.

    Zašto mi moramo da budemo veći vernici od pape? Ako ih zemlje EU neće, šta mi da im radimo? Kao da mi nemamo svoje izbeglice!

  • Dzong

    22:44 // 3. 3. 2020.

    Ako ih love kao berberina potrajaće akcija

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: