Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:53, 2. 12. 2022.

| Društvo

Više tužilaštvo konačno dobilo izveštaj policije o obračunu niških naprednjaka

Autor:J. StojanovićIzvor:Južne vesti
sud
Detalji obračuna naprednjaka još nisu poznati, jer Tužilaštvo tek treba da razmatra izveštaj policije; foto: S. M.

Nedelju dana prošlo je od obračuna niških naprednjaka Miloša Banđura i Marka Simova, a Višem javnom tužilaštvu konačno je dostavljen izveštaj policije koja je reagovala te večeri po pozivu. Detalji nisu poznati, ni ko je inicirao incident, jer kažu da će izveštaj tek razmatrati i donositi dalje odluke.

I bivši zamenik gradonačelnika, sada odbornik SNS Miloš Banđur i mladi naprednjak Marko Simov tvrde da jeste bilo i fizičkog napada i vređanja sa obe strane, ali šta se zvanično prošlog četvrtka dogodilo na partijskom sastanku na Paliluli još nije poznato.

U policiji kažu da se za sve informacije o tom incidentu novinari ubuduće obraćaju Višem javnom tužilaštvu u Nišu, jer su oni nadležni za dalje informisanje.

Policijski izveštaj jeste stigao u Više javno tužilaštvo posle nedelju dana od incidenta, ali ko je inicirao ovaj naprednjački obračun, ko je koga tukao i šta je epilog - tek treba da razmatraju.

Postupljeno je po našem nalogu i dostavljen je izveštaj policije. To je to za sada. Sada je to u radu kod nas i na razmatranju taj izveštaj, radi donošenja odluke - navodi portparol VJT Borislav Radonjić.

Dok se čekalo da izveštaj policije dođe do Tužilaštva - učesnici incidenta su reagovali saopštenjima. Prvo je deo naprednjaka poslao saopštenje sa svojim potpisima u kome, pozivajući se na predsednika SNS i Srbije da treba sačuvati mir, staju u odbranu odbornika Banđura, tvrdeći da je samo on napadnut. Simov, koji je imao i vidljive povrede nakon incidenta, naveo je da su saopštenje potpisali poslušnici, a o svom starijem stranačkom kolegi da ga je terao da "botuje".

Podsetimo, za ovaj naprednjački obračun je Banđur optužio gradonačelnicu Niša Draganu Sotirovski, koja to nije htela da komentariše.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    20:35 // 2. 12. 2022.

    Cekajte malo, da se ukiseli, pa ako se ne sme,zavrsice u fijoci !

  • Milica

    15:10 // 2. 12. 2022.

    Ovaj čovek je oduvek bio ZLO za stranku koja mu je dala sve! Napada neke omladince i u sve uvlači gradonačelnicu Niša, koja če baš nekog omladinca na sastanak MO da šalje da napada Bađura! Beograđani ga najurili jer je i kao poslanik pričao kao opozicija, pa sad od ovih lokalnih pokušava istim sistemom spina da uzme šta može, malo mu što mu "žena","svastika" i o lično primaju po tri državne plate!

  • Novica

    15:04 // 2. 12. 2022.

    Ma dokle bre više sa ovom Bađurovom izmišljenom pričom?? Pravi haos gde stigne samo da privuče pažnju pa da mazne još neko direktorsko mesto ili neko NO za svoje "ljubimce"? Uvlači svakog gradonačelnika, pa i one kojima je zamenik bio, u ove svoje šou programe, samo da bi novinarima bilo zanimljivo da pišu! Prema stranci se ponaša ko opozicija oduvek, ko bre drži ovog čoveka više i zašto??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: