Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:08, 16. 12. 2020.

| Društvo

Vozač saniteta zaštitnu opremu bacio na parking, direktor kaže da nije iz niške Hitne pomoći

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Bacena oprema; foto: čitalac
Bacio je i nastavio dalje; foto: čitalac

Na privatnom parkingu u Pasterovoj ulici u Nišu stanovnici su juče videli vozača saniteta kako skida zaštitnu opremu i baca maske, rukavice i skafander, a potom se vraća u vozilo i odlazi, ali nisu uspeli da vide i registarske tablice. Slučaj su prijavili Komunalnoj miliciji, a direktor niškog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć kaže da je i od njih i od novinara dobio obaveštenje o tome, ali je nakon provere utvrdio da sanitet Hitne pomoći Niš nije bio u to vreme ni blizu pomenute ulice.

Nišlijka koja se javila novinarima Južnih vesti je bila svedok ovog događaja sinoć oko 21 sat, a poslala je i fotografije na kojima se vidi da je zaštitna kovid oprema bačena neporpisno, na privatnom parkingu.

Videla je sa terase da je bacio vozač saniteta, ali ne i registraciju saniteta, pa je nepoznato iz kog je grada. Bacena oprema 1; foto: čitalac Vozač saniteta se presvukao na parkingu; foto: čitalac

Videli smo vozilo Hitne pomoći u Pasterovoj ulici, na parkingu koji je privatni, preko puta broja 6. Kad sam ja izašla na terasu već je bio parkiran. Vozač je izašao iz vozila u kovid odelu, skinuo kaljače, rukavice, maske, skafander i bacio je sve u ograđeni deo dvorišta kod parkinga iza jednog kombija. Uzeo je neku bocu, pretpostavljam sa alkoholom, i počeo da se prska po glavi, licu, kosi, celu jaknu, seo je u vozilo i nastavio dalje - priča Nišlijka.

Pozvala je policiju, koja je uputila na Komunalnu miliciju, a kaže da su posle sat vremena došli i videli zaštitnu opremu na parkingu.

Rekli su da ništa ne mogu, jer nismo videli tablice, osim da će da pozovu JKP Medianu da dođu da to pokupe i da je to jedina mogućnost. Jutros kada smo proveravali nije je više bilo tamo - dodaje.

Bacena oprema 2; foto: čitalac Za sada nije poznato odakle je sanitet; foto: čitalac Direktor Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Niš Slavoljub Živadinović, ustanove koja ima najviše saniteta, rekao je da je od načelnika Komunalne milicije takođe dobio informacije o incidentu. Nakon provere je utvrdio, kako kaže, da nije vozač niške Hitne.

Upravo su mi javili da nijedno naše vozilo u to doba nije bilo ni blizu Pasterove ulice. Proverio je sva vozila, ima tehničkih mogućnosti da se vidi, jer sva naša vozila imaju GPS sistem i tako može da se proveri. U tom trenutku nijedno vozilo Hitne pomoći Niš nije bilo u ovoj ulici. Ako neko sumnja, može da dođe da proveri - navodi Živadinović.

Osim saniteta niške Hitne pomoći, zbog kovida i transporta pacijenata na ulicama Niša svakodnevno mogu da se vide i vozila iz brojnih drugih gradova, sa jugoistoka Srbije odakle dolaze pacijenti, ali i iz Beograda. Međutim, za sada nije poznato odakle je sanitet i vozač koji je sinoć nepropisno i neodgovorno skinuo i bacio opremu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Što gluplje to bolje

    19:44 // 18. 12. 2020.

    Sada bacaju opremu, kad nije epidemija bacaju đubre, wc šolje, svinjske glave. nikakve razlike nema, niti je ovo veći problem od uobičajenog i svakodnevnog đubrenja zemlje Srbije. Ko to ne vidi, onda nije ni bitno.

  • Miki

    17:33 // 17. 12. 2020.

    Uau, kakva vest. Svaka vam cast. Kakav ste vi medij, nemam reci. U redu da kritikujete ono sto ne valja, ali u nedostatku losih vesti, spali ste najnize sto moze. Bravo

  • Miki

    14:46 // 17. 12. 2020.

    Lako se utvrdi ... Bar sada ima kamere

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: