Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:15, 4. 2. 2022.

| Društvo

Vranjsko Tužilaštvo odbacilo krivične prijave zbog pretnji smrću i napada na porodicu novinara iz Velikog Trnovca

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
ismaili
Odbačena prijava zbog pretnji bujanovačkom novinaru; foto: privatna arhiva

Osnovno tužilaštvo u Vranju odbacilo je krivične prijave protiv dvojice muškaraca iz okoline Bujanovca koji su bili osumnjičeni da su pretili porodici bujanovačkog novinara i urednika portala Folonline Jetona Ismailija iz Velikog Trnovca. Ismaili tu odluku naziva sramnom i kaže da će ići do kraja dok počinioci ne dobiju, kako kaže, zasluženu kaznu.

Policija je sredinom avgusta 2020. godine podnela po službenoj dužnosti prijavu protiv oca i sina koji su bili osumnjičeni da su dan ranije oko 14 sati, dok je Ismaili bio odsutan, upali u njegovu kuću i njegovoj supruzi, koja je bila tu sa troje dece, uputili uvrede i pretnje smrću.

Iako je odluka Tužilaštva da odbaci prijavu doneta krajem januara 2021. godine, Ismaili je nju dobio sa godinu dana zakašnjenja, tek nakon što je podneo zahtev vranjskom Tužilaštvu da ga obavesti o stanju u kome se predmet nalazi.

U obrazloženju ove odluke jasno je da je zamenik tužioca izbegao činjenice koje su očigledne i samo na osnovu lažnih izjava osumnjičenih doneo ovu skandaloznu odluku. Isto tako, nikada nije uzeo u obzir upad osumnjičenih u moju kuću i pretnje koje su upućivane mojoj supruzi, priznavši samo laži osumnjičenih da su oni navodno bili samo u blizini moje kuće - kaže Ismaili.

Kako je on ranije rekao, uzrok napada je bio članak objavljen na portalu čiji je on urednik - tekst o virusu korona, ali u njemu porodica onih koji su bili osumnjičeni za pretnje uopšte nije pominjana, niti je bila predmet pisanja.

Zamenik tužioca Boban Nakić nakon ispitivanja osumnjičenih i oštećenih, doneo je odluku da nema dokaza da se krivično delo ugrožavanje sigurnosti dogodilo.

Pozivam kolege iz organizacija za zaštitu prava novinara u zemlji i inostranstvu da osude ovaj čin i da zajednički pokrenemo novi postupak protiv osumnjičenih, uključujući i mere protiv zamenika tužioca u ovom predmetu, ali i drugih elemenata umešaniih u ovom procesu - kaže bujanovački novinar.

Ismaili traži i da Ministarstvo unutrašnjih poslova, Sektor za tehnološki kriminal, što pre otkrije 3 slučaja pretnji koje je prijavio policiji prošle godine, a vezane su sa istim slučajem i da protiv osumnjičenih podnese krivične prijave.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ilija rist

    22:54 // 4. 2. 2022.

    ovi da gledaju povrsne serije sapunske kako bi se navukli ako je to moguce,kop,kejs,dgudc,lojer,voter itd

  • viljuskarista

    19:00 // 4. 2. 2022.

    trnovac je kartel,milicika korumpirana...ajde vucko sad menjaj ljude dole uradi nesto ko belivuku jel smes???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: