Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:08, 26. 1. 2024.

| Društvo

Vučić šalje "eksperta" iz Beograda da proceni da li Nišu treba novo porodilište

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Porodiliste foto Aleksandar Kostic
Vučić najavio eksperta koji će da reši problem niškog porodilišta; Ilustracija; foto: A.K.

Da će poslati eksperta iz Beograda da proceni da li će Niš dobiti potpuno novo ili rekonstrukciju starog porodilišta rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić prilikom posete Opšte bolnice u Vranju.

Samo dan pre zakazanog protesta protiv akušerskog nasilja u Vranju, Vučić je došao radove u Opštoj bolnici i tom prilikom govorio i o niškom porodilištu za koje je ponovo rekao da je u lošem stanju, ali naglasio da nije loše samo na jugu, već i u prestonici. Prethodno je na predstavljaju planova do 2027. godine porodilište nazvao užasnim, a ministarka Danica Grujičić porodilište je u jadnom stanju.

Ili ćemo da gradimo potpuno novo porodilište ili rekonstrukcija starog. Sada ćemo mi da pošaljemo eksperta iz Beograda i da to vidimo šta je bolje, a ne jeftinije za Niš i Nišlije, pošto je porodilište u lošem stanju, mada ni u Beogradu nije bolje - rekao je Vučić.

Iako je rekao da Niš ne bi bio Niš kada se ne bi posvađali oko svega, tako i porodilišta, ali naglasio i to da je u pitanju divan grad u kome je demokratija “najdalje dogurala”, a o novom porodilištu u Nišu bilo je prethodno reči tokom izborne kampanje 2020. goidine.

Podsetimo, u jeku priče o akušerskom nasilju u Srbiji koja se proteklih dana širi medijima i društvenim mrežama sa brojnim svedočenjima žena, stiže ispovest porodilje iz Vranja o agoniji koja je doživela u porođajnoj sali. 36-godišnja Snežana Jović kaže da je lekari umalo nisu ubili i da je zdravlje njenog deteta ugroženo, pa je rešila da sve to prijavi policiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • neko iz mase

    08:58 // 31. 1. 2024.

    @Ivan
    ...Niš ima zgradu Kliničkog centra, to ne znači da ima i Klinički centar, zgrada bez opreme, stručnih lekara i stručnog medicinskog osoblja je samo zgrada

  • neko iz mase

    08:52 // 31. 1. 2024.

    ...bitanga se setila sada da brine o porodilištu i porodiljama, i to nekoliko meseci pred lokalne izbore u Nišu, gde je bio proteklih 12 godina, a sada kad je SNS pred gubitkom izbora odjednom mu je mnogo stalo do Niša

  • Sonja ćikarić

    20:51 // 28. 1. 2024.

    Zgrada niskog porodiliŝta je u očajnom stanju,počev od kreveta,posteljina,hrane za trudnice i porodilje,nocnih ormarica i celokupana zgrada je u stanju neprimerena za svoju namenu. VELIKE POHVALE OSOBLJU SESTRAMA,LEKARIMA,ANESTEZIOLOZIMA.Moja cerka se porodila pre par dana,zahvaljujuci dr.Misi Stefanovicu i njegovom timu porodjaj je proteko u besprekornom redu.Takve strucnjake treba Nagraditi!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: