Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:23, 6. 9. 2021.

| Društvo

Vulin u Prokuplju najavio izgradnju nove baze Žandarmerije i uvođenje kamera za kontrolu saobraćaja

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Vulin u Pk
Vulin u Prokuplju raygovarao sa gradona;elnikom Milanom Aran]elovi'em, najavio video nadzor i bazu Žandarmerije; Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Kamere na nekoliko lokacija u samom centru, ali i na ulazu i izlazu iz grada, kao i najmanje jedna kamera za detekciju saobraćajnih prekršaja, uz najavu da se planira otvaranje baze Žandarmerije u okolini Prokuplja, neki su od projekata koje će Grad Prokuplje u saradnji sa Ministarstvom unutrašnji poslova realizovati u narednom perodu, a o kojima su razgovarali ministar policije Aleksandar Vulin i gradonačelnik Prokuplja Milan Aanđelović. Aranđelović kaže da je realno da ih realizuju tokom naredne godine.

Gradonačelnik obrazlaže da je cilj bolja sigurnost i bezbednost građana, pa da zato Grad Prokuplje u saradnji sa policijim uvodi video nadzor.

Mi sa policijom već neko vreme radimo na tom projektu. Za sada ne znamo gde će i koliko kamera biti postavljeno, ali je realno očekivati da se taj posao završi u narednom periodu. Što se tiče baze Žandarmerije, pričali smo o tome i realno je da mi kao Grad pomognemo i u tome, ali sve je to još uvek u fazi dogovora i procene - rekao je Aranđelović.

Dodaje da gradska vlast u Prokuplju ima dobru saradnju sa prokupačkom policijom i naglasio da je zajednički cilj veća bezbednost svih građana.

Inače, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin obišao je prokupačku policiju i nakon sastanka sa načelnikom i rukovodiocima istakao da šverc akcizne robe nije samo pljačka budžeta, već i svakog građanina i da Policijska uprava Prokuplje ima posebnu odgovornost u presecanju krijumčarskih kanala i borbi protiv trgovine nedozvoljenim akciznim proizvodima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sale

    17:27 // 7. 9. 2021.

    Da li neko zna zasto onaj semafor u centru Prokuplja ne radi decenijama vec? Velika raskrsnica a i misterija...

  • losmi

    09:01 // 7. 9. 2021.

    Koje kamere za kontrolu saobracaja?Prokuplje,jedna ulica,kroz centar prolaze i sleperi i hladnjace i kiperi sa peskom,drugog puta nema....Prvo osposobite jedan od dva semafora koliko ih ukupno ima u gradu!Jedan semafor koji ne radi 30 godina i to bas kod opstine i suda...

  • AntiPA

    22:24 // 6. 9. 2021.

    Prokupčani, bolje izbegnite ovo. Gde god je bila žandarmerija, tu je bilo problema. Sećate se incidenata u Nišu pre nekoliko godina zbog kojih su ih i izmestili odavde?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: