Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:10, 2. 3. 2021.

| Društvo

Za direktore 5 leskovačkih javnih preduzeća predloženi oni koji su već u direktorskim foteljama

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
Kandidati za direktore javnih preduzeća u Leskovcu, oni koji ih već vode; Foto: M. M.

Jedini kandidati na konkursima za direktore JKP Toplana, JKP Pijaca, JKP Komunalac, JKP Vodovod i JP Dom bili su direktori i v.d. direktori koji su već bili na čelu ovih javnih preduzeća u Leskovcu, a Gradsko veće je predložilo da oni budu izabrani, pa će skupštinsko zasedanje na kojem odbornici treba da ovu odluku potvrde verovatno biti samo formalnost.

Ukoliko odbornici prihvate predlog Veća, na čelu JKP Komunalac ostaće Vladimir Sinadinović, a dosadašnji v.d. direktor JKP Toplana Novica Stojanović trebalo bi da zvanično preuzme mesto direktora. Direktor JKP Vodovod će biti dobro poznato lice jer se na konkursu prijavio samo dosadašnji direktor Staniša Ristić, Javno preduzeće Dom u naredne četiri godine će i dalje voditi Dragan Stojiljković, dok će na čelu JKP Pijaca kao i do sada biti Milan Stojković.

O postupku javnog konkursa, ali i o zakonskim aktima, koje moraju da budu ispoštovani govorio je iz Odeljenja za stambeno- komunalne poslove, saobraćaj i infrastukturu, Srđan Jovanović.

Direktori javnih preduzeća se imenuje nakon sprovedenog javnog konkursa, a na osnovu Zakona o javnim preduzećima gde je propisan i sam postupak izbora direktora preduzeća. Takođe , Zakon o lokalnoj samoupravi propisuje i to da Skupština grada imenuje i razrešava direktore- objasnio je Jovanović.

On je dodao i da mandat direktora iznosi četiri godine, kao i da su svi prijavljeni kandidati ispunili uslove da opet postanu rukovodioci.

Po rečima gradonačelnika Leskovca, Gorana Cvetanovića, još uvek nije poznato kada će se održati Skupština Grada, zbog nepovoljne epidemiološke situacije, ali je dodao da očekuje da se do kraja marta meseca ipak bude skupštinskog zasedanja i da samim tim budu ozvaničena imena novih-starih direktora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • bata

    22:20 // 2. 3. 2021.

    burazeri za burazere

  • Čudesni dribling

    13:19 // 2. 3. 2021.

    Nema bolji od nji! Poslušniji, mislim.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: