Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:29, 27. 5. 2018.

| Društvo

Za godinu dana oko 120 upada na posede niškog preduzeća "Mediana"

Autor:V. MilićIzvor:Južne vesti
JKP Mediana
Preskaču ograde i kradu delove vozila i metal; Foto: JKP Mediana

Krađe akumulatora i drugih delova automobila i kamiona, kao i metala iz Javnog komunalnog preduzeća Mediana su tako učestale, da je, prema rečima direktora Dragoslava Pavlovića, samo tokom prošle godine bilo čak 118 upada u posede ovog preduzeća. U blizini Stočnog trga, gde se nalazi veliki deo prostorija, su inače učestala razbojništva, a građani su još pre nekoliko meseci tražili da se otvori stanica policije.

Direktor Mediane ističe da se sa imanja ovog preduzeća u Mramorskoj, Ulici Ivana Milutinovića, kao i iz Gradske bašte i sa deponije, krade "sve što je na dohvat ruke", te da je uložen napor da se imovina dodatno obezbedi. Razbojnici uglavnom preskaču ogradu, dodaje, te noću "operišu" po voznom parku.

Ulaze, kradu uglavnom metal, akumulatore, sve ono što je na dohvat ruke, tako da je ogroman procenat upada sa svih strana i ove godine smo izdvojili određena sredstva za izgradnju nekih ograda i nekih sistema video nadzora. Mada to sve ne može da pomogne ukoliko neko stavi kapuljaču pa se maskira - kazao je direktor Mediane.

Pavlović dodaje da se svaka krađa imovine, koja je vlasništvo gradskog preduzeća, redovno prijavljuje policiji, te u nekim slučajevima odneseni predmeti budu pronađeni i vraćeni.

Svaki upad mi redovno prijavljujemo, nekada nađu, nekada ne. U svakom slučaju mi odemo kod njih pa prepoznajemo da li je naša roba. Vrlo često su to neki predmeti koji nisu od neke preterane važnosti, ali desi se da se ukrade akumulator kamionski, da se ukrade deo nekog automobila ili kamiona i to predstavlja nešto što čini veliku štetu za samo preduzeće Mediana - dodaje Pavlović.

Direktor Mediane nije precizirao koliku je štetu pretrpelo preduzeće zbog ovih krađa.


Ništa od policijske stanice kod Stočnog trga?

Stočni trg Građani koji žive kod Stočnog trga ne osećaju se bezbedno; Foto: JV/V. MilićGrađani koji žive u okolini Stočnog trga i Ulice Ivana Milutinovića koja vodi ka Medoševcu, gde se i nalazi nekoliko poseda Mediane, tražili su od gradskih vlasti da se u ovom kraju otvori policijsla stanica, jer se ne osećaju bezbedno. U ovom delu Niša su i inače razbojništva vrlo učestala.

Međutim, iz policije nije bilo zvaničnog odgovora na novinarsko pitanje na ovu temu, a iz gradske vlasti su kazali da će bezbednost sama po sebi da se poveća kada ovaj deo grada bude “zauzet” premeštanjem pijace i eventualno autobuske stanice, čime bi se povećala frekventnost.

Iz saveta građana Medoševca su predložili da se policijska stanica otvori u Mesnoj kancelariji "Đuka Dinić", iza Mašinske ambulante u Ulici Koste Abraševića, jer smatraju da će se samo tako zaustaviti kriminal i razbojništvo u ovom delu grada, gde je pre nekoliko godina na smrt pretučen i radnik obezbeđenja Elmonta. Prošle godine je kod ovog naselja pretučena i grupa maloletnika, a napadnute su i zaposlene u dispanzeru MIN.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Numancia

    17:37 // 28. 5. 2018.

    Ko li to upada?

  • NI PERVA OD LUKA NECE DA OSTANE NA PIJACI PREKO NOCI

    00:22 // 28. 5. 2018.

    Pa to je sumanuta ideja da se pijac tamo seli. Pominjete samo Medijanu da su upadali 120 puta a u drigim privatnim firmama ne pominjete. Mnogo vise.

  • nisliski mohikanac

    17:25 // 27. 5. 2018.

    stvarno a vi jos hocete da premestite tu glavnu pijacu gde prodavci ostavljaju po tezgama robu,parkirani automobili i penzioneri sa novcanicima svuda.

    • dzoni

      09:07 // 28. 5. 2018.

      I treba da premeste nego kako. Ona pijaca trange frange je ruglo prelepe tvđave .Najmanje seljaka koji prodaju sve ostalo matrapazi. Ta pijaca je najveće ruglo grada i treba da je izmeste kao i autobusku stanicu pod hitno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: