Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:15, 23. 12. 2023.

| Društvo

Za komunalnu infrastrukturu u Nišu preko 2 milijarde dinara, na spisku puno starih projekata

Autor:Jelena Canić MilanovićIzvor:Južne vesti
kanalizacija
Mnoge ulice godinama čekaju kanalizaciju; foto: S. V.

Za izgradnju vodovoda, kanalizacije, pripremanje i opremanje građevinskog zemljišta za nove vrtiće, sportske i objekte kulture planirano je da se, Programom uređivanja građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukture za 2024. godinu, utroše 2,3 milijarde dinara. U Programu se nalazi dosta ulica i projekata kao i u prošlogodišnjem, opet su tu i stadion "Čair" i "Bojanine vode", a novi na spisku su lokacija "Ardija", akva-park, Omladinski centar, nova zgrada muzeja i još neki.

Program kojim se uređuje građevinsko zemljište i komunalna infrastruktura "teži" je 4 puta nego što je to bio ove godine kada je njime bilo planirano da se utroši nešto oko 576 miliona dinara.

Novi Program za 2024. godine naći će se na narednoj sednici pred odbornicima niške Skupštine, ali on donosi i puno već najavljivanih projekata.

Tako se, kada je reč o ulicama gde se planira rekonstrukcija, povezivanje i proširenje vodovodne mreže mnogo njih kojih je bilo i u programu za 2023. U Opštini Crveni Krst planiraju se radovi na vodovodu na 17 lokacija koje su već bile na spisku, i u Opštini Pantelej je 15 "prepisanih" lokacija iz prošlogodišnjeg plana, a najviše njih se i ove godine planira na Paliluli - od toga je 13 novih, a 33 stare lokacije koje su već bile planirane.

kanalizacija foto: S. V.Slična je situacija i sa kanalizacijom - u Opštini Crveni Krst - 16 starih lokacija poput Baštovanske, Velepoljske, Jablaničke, Ulice Borisa Kadriča i drugih. I U Panteleju opet u programu 27 ulica koje čekaju kanalizaciju poput ulica Lipa, Visibaba, Pećke, Dragana Stamenkovića, Ilindenske...

Najviše ulica za koje se planiraju radovi na kanalizaciju je u Opštini Palilula - 41, a 30 njih je "prepisano" iz Programa za ovu godinu.

U Programu i vrtiću koji su bili i za ovu godinu - u naselju Pantelej, Trupalu, u Naserovoj, u naselju Ledena stena, dok je nova lokacija vrtić u objektu Medikoterapije.

Među novo-starim projektima je i stadion "Čair", sala "Mika Antić", Sportsko-rekreativni kompleks „Bojanine vode“ i Sportski kompleks „Rovče“.

Ono što je novo u programu jeste uređenje lokacije "Ardija", kao i objekata kulture - Omladinskog centra, Narodnog pozorišta, nove zgrade Muzeja i Galerije savremene likovne umetnosti, Multifunkcionalne dvorane i objekta Spomen obeležja na Starom groblju.

Nova stavka je i akva park, kao i sanacija i rekonstrukcija Oficirskog doma, Objekta "Kula", izgradnja lifta u zgradi Gradske uprave u Nikole Pašića, kao i radovi na domovima kulture u Gornjem Matejevcu i Knez Selu.

Dokumenti za preuzimanje

  1. Program uređivanja građevinskog zemljišta i održavanja komunalne infrastrukture za 2024. godinu (preuzmi) - 372.35 KB
Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Brane

    15:21 // 23. 12. 2023.

    Sve se može u izbornoj godini!!!

  • Dubioza

    11:55 // 23. 12. 2023.

    Mislite 2,3 milijarde za namestene tendere...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: