Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:20, 26. 12. 2022.

| Društvo

Za ministarku Grujičić izlivanje amonijaka “manji regionalni incident”

Autor:Nikola ĐukićIzvor:Južne vesti
Danica Grujičić
Ministarka zdravlja Danica Grujičić u poseti pacijentima koji su zbog trovanja amonijakom završili u bolnicama u Nišu, Pirotu i Beloj Palanci; foro: UKC NIŠ

Ministarka zdravlja Danica Grujičić nakon poseta bolnicama u Pirotu, Beloj Palanci i Nišu izjavila je da su svi pacijenti stabilni, te se zbog toga prevrtanje cisterni može nazvati “manjim regionalnim incidentom”. Iako očekuje da se zbog slabe jačine vetra čestice zadrže u vazduhu, nada se da će u Meteorološkom zavodu izračunati kuda će se čestice kretati, dok ćemo hronične posledice videti tek kasnije.

Prema rečima ministarke Grujičić, u Bolnici u Pirotu pregledana su 44 pacijenta, u Nišu 15, dok u Beloj Palanci nema nijednog slučaja trovanja amonijakom. S obzirom na to da su svi pacijenti svesni i van životne opasnosti, ministarka akcident na pruzi Pirot - Niš naziva “manjim regionalnim incidentom”.

U Beloj Palanci nije bilo nijednog slučaja koji se javio u Domu zdravlja sinoć ili danas, povezano sa trovanjem, tako da mislim je to bila ipak jedna manja regionalna, ekološka, ne mogu da kažem katastrofa, nego incident, a kakve će hronične posledice biti kod onih koji su udisali, to ćemo videti vremenom. Oni moraju biti pod medicinskom kontrolom i ja se nadam da neće imati neke trajnije posledice - rekla je ministarka.

Za 74-godišnjeg pacijenta koji je preminuo u Bolnici u Pirotu, ministarka Grujičić je rekla da za njegovu smrt ne može još da okrivi trovanje amonijakom zbog njegovih primarnih bolesti, ali da će sačekati zvanične nalaze obdukcije.

U Pirotu je nakon dolaska u bolnicu preminuo pacijent, čovek od 74 godine, biće urađena sudska obdukcija, međutim to je pacijent koji je bio i težak kardiološki pacijent i kako čujem neurohirurški bolesnik. On je nađen u svom automobilu i sad možemo postaviti pitanje ko mu je dao dozvolu da vozi, ako je već neurohiruški pacijent, možda dobije epileptični napad, a možda njegov udes nema veze sa incidentom koji se desio - izjavila je Grujičić.

Ministarka je izrazila zabrinutost da će zbog slabe jačine vetra negativne čestice amonijaka ostati u vazduhu, ali da se nada da će još večeras čuti vesti da su stručnjaci iz Meteorološkog zavoda napravili matematički model kojim će se videti kojom putanjom se će materije iz vazduha kretati.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • RadoVan

    21:10 // 28. 12. 2022.

    Nismo mi i ti koji ovde procenjuju "stručnost", očigledno je da su ambicije nju dovele do mesta direktora i ministra... A njena izjava o nesreći pokazuje ko je ona, zar ne?

  • Мина

    09:44 // 28. 12. 2022.

    Ружно у ком смеру иду коментари.Оспоравати стручност министрки Грујичић,која се доказала у својој струци и спасила толике животе, само зато што је министар у власти, на чијем челу је А.Вучић.Када се борила за покретање тужбе против НАТО-а због употребе осиромашеног уранијума, када је имала различито мишљење од режимског Кризног штаба,онда је за већину Дана била царица.Погрешна борба против Вучића.

  • Milena

    13:50 // 27. 12. 2022.

    Zašto"gospođa ministarka"nije obišla i Dom zdravlja i prekratila muke direktoru u godinama. Čovek zreo za penziju je celo popodne bio kao na trncima.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: