Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:14, 10. 1. 2022.

| Društvo

Za ozelenjavanje parka kod "Delte" u planu ulaganje od skoro 7 miliona dinara

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
drveće
Nova stabla na određenim lokacijama; foto: T. R.

Nakon što je prošle godine izgradnja parka kod tržnog centra "Delta planet" u Nišu počela sečom topola i lipa, na tom prostoru će se 2022. godine, prema Programu očuvanja i unapređenja zelenila u funkciji zaštite životne sredine, zasaditi oko 100 stabala. Za nove sadnice, materijal i izradu zalivnog sistema iz gradske kase se za taj prostor izdvaja oko 6,8 miliona dinara.

Za razliku od prošle godine kada su u Nišu posečena mnoga stabla, u 2022. godini određene lokacije u tom gradu će, bar prema planovima, "procvetati". Prostor oko Delte ostao je bez kedrova i drugih stabala, koje su posekli radnici JKP Mediane, a i samo uređenje parka kod tog tržnog centra počelo je sečom topola i lipa. Tada je obrazloženo da je drveće kraj Nišave staro i da nije bezbedno za prolaznike. program Ozelenjavanje parka kod "Delte"; foto: printscreen

Prema Programu za 2022. godinu, koji je usvojilo Gradsko veće, baš u tom parku trebalo bi da budu zasađena 83 stabla lišćara, 19 četinara, 740 perena, kao i travnjak i za taj deo iz budžeta grada ide najviše para - 6.860.527 dinara.

Predviđeno je da zelenila bude još na dve lokacije - kod vrtića u Brzom Brodu, a dekorativnog šiblja na Bulevaru Nikola Tesla kod kružnog toka kod Naučno-tehnološkog parka.

Za ceo program ozelenjavanja zajedno sa izradom zalivnih sistema iz budžeta Grada će biti izdvojeno ukupno 16.499.995 dinara.

Cilj programa: Unapređenje zaštite životne sredine na teritoriji grada Niša; Obezbeđenje estetski lepe i uređene zelene površine; Obezbeđenje uslova za odmor odraslih i igru dece; Obezbeđenje uslova za održavanje higijene javnih zelenih površina u cilju očuvanja životne sredine - piše u Službenom listu.

jelke 2021. godinu obeležila seča drveća; foto: A. Š. N. Do 30. novembra 2022. godine je rok da se ceo program realizuje.

Podsetimo, 2021. godinu je obeležila i seča stabala u centru Niša. Tada je grad ostao bez jelki na Trgu kralja Milana koje su bile simbol tog dela grada, ali i bez drveća kod Gradske kuće. Ovaj program ne uključuje te lokacije za ozelenjavanje.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Iznogud

    10:14 // 11. 1. 2022.

    Jel se vidi Delta?! Vidi se!?! Jel ocete park, dobićete .!

  • Joca

    01:08 // 11. 1. 2022.

    Pa oni menjaju pricu na dnevnom nivou.Sta im kad odgovara.I oni se ne secaju sta su lagali letos.Laz, laz i samo laz.Misle da narod toliko nezna.

  • Da nije malo mnogo na ovu krizu

    22:51 // 10. 1. 2022.

    Uvek sam za park i zelenilo.. Samo da li je moguce da tih par stotina stabljika toliki milioni?? Nisu uvozne iz Japana i Argentine sa potpisom Bila Gejtsa ili jesu? Zasta bre tolike pare?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: