Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:59, 13. 7. 2023.

| Društvo

Za pola sata nevreme ih ostavilo bez osnovnih uslova za život - porodici iz okoline Niške Banje potrebna pomoć

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
radikina bara 1
Iz Opštine ih obišli, pa otišli i nisu ih kontaktirali; foto: Anela Videnović

Jako nevreme ostavilo je pre nekoliko dana bez osnovnih uslova za život porodicu Videnović iz sela Radikina Bara kod Niške Banje, kojoj je kuća bila poplavljena. Hranu su morali da bace jer se zamrzivač pokvario, ostali su bez laminata, nameštaja i dela krova. Kažu da su ih nakon nevremena obišli iz Opštine, ali da ih već danima niko nije kontaktirao. Iz policije potvrđuju da su obavili uviđaj i navode da su obavestili tužilaštvo.

radikina bara 4 foto: Anela VidenovićAnela Videnović živi sa suprugom u prizemnoj kući kraj Niške Banje 11 godina, ali kaže da takvog nevremena do sada nije bilo i i da ni starije komšije ne pamte da je toliko pljuštala kiša.

6. jula oko 16:20 počela je vremenska nepogoda i do 16:45 nama se kuća napunila vodom. Nama je kuća samo nisko prizemlje i dnevna soba, hodnik i špajz bili su pod vodom. Sada živimo u jednoj sobi, imamo ono što je moglo da se spasi - priča Anela.

Laminat su odmah izbacili i ostavili da se suši, a garderober, krevet, sto, stolice i drugi komadi nameštaja potpuno su uništeni. Zamrzivač je takođe bio pod vodom, pa su hranu morali da izbace.

Bila sam za toliko prisebna da isključim struju kada je sve počelo. Otišao nam je i deo crepa, neke letve su uništene. Srećom, do kupatila i kuhinje nije stigla voda - kaže Anela.

radikina bara 5 foto: Anela VidenovićPrema njenim rečima, odmah tog dana zvala je policiju i Opštinu Niška Banja. Došli su i jedni i drugi, uputili ih da odu u Niš po jednokratnu socijalnu pomoć, a posle toga - ništa.

Zato je njoj i suprugu potrebna pomoć drugih građana, pre svega, u vidu nameštaja i materijala koji je neophodan za popravke.

Novac nam sad nije prioritet, bitno nam je samo da ovo saniramo, da imamo gde da živimo. Stvarno skromno živimo, ja ne radim, suprug je počeo pre dva meseca i još nije primio platu. Snalazimo se tako što odem da očistim negde kada me pozovu, a trenutno u dvorištu sakupljam i sušim biljke, da to prodam. Ipak se nadam da će da bude bolje jer je suprug počeo da radi - objašnjava Anela.

radikina bara 2 foto: Anela VidenovićTvrdi da je šteta procenjena na 200.000 dinara, ali iz niške policije nisu potvrdili tu informaciju. Ipak, potvrđuju da su 6. jula u 16:30 dobili prijavu.

Dobili smo prijavu da je usled atmosferskih padavina voda prodrla u kuću jedne 51-godišnjakinje u selu Radikina Bara. Odmah po prijemu prijave, policijski službenici su izašli na lice mesta i preduzeli sve mere i radnje iz svoje nadležnosti - navode iz Policijske uprave.

Dodaju da je o tome, osim lokalne samouprave, obavešteno nadležno tužilaštvo.

Međutim, predsednik Opštine Niška Banja Dušan Živković rekao je novinarki Južnih vesti da je na odmoru i spustio slušalicu, dok na mejl iz Opštine nisu odgovorili do objavljivanja teksta.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Naissus

    19:14 // 13. 7. 2023.

    Dok se on brcka po moru, opstina mu pliva u fekalijama

  • Werko

    18:28 // 13. 7. 2023.

    Neka vam je Bog u pomoći, dobri ljudi! Uzdam se i uzdajte se u empatiju Nišlija, od ove vlasti teško da ćete da dobijete pomoć.

  • Mitra Ranđelović

    16:56 // 13. 7. 2023.

    Kako stupiti u kontakt sa ovom porodicom,možda br. telefona?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: