Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:10, 17. 11. 2022.

| Društvo

Za prevremeno rođene bebe u niškom Kliničkom nema dovoljno opreme - Jelena Pavlović u "15 minuta"

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti

"Stručan kadar, ali nedovoljna medicinska oprema za male divove" - ovako predsednica udruženja "Ljubav, vera, nada" Jelena Pavlović opisuje situaciju u Univerzitetskom kliničkom centru u Nišu na Svetski dan prevremeno rođene dece, 17. novembar. Cilj udruženja koje vodi je, kako navodi, da kroz projekte sakupe novac za aparate koje će donirati niškom porodilištu i poručuje da će uvek pružati podršku roditeljima.

Pavlovićeva je osnovala udruženje roditelja prevremeno rođene dece prošle godine sa željom da podigne svest društva o malim divovima i da pomogne njihovim roditeljima. Kaže da su od tada građani najviše tražili emotivnu podršku u najtežim trenucima, a plan je da u narednom periodu sarađuju i sa zdravstvenim ustanovama.

Jako je bitno da znate da u takvoj situaciji niste sami, jer je to jako teška borba i to znaju najbolje oni koji su kroz nju prošli…Mi ćemo gledati da napravimo saradnju sa Kliničkim centrom Niš i da uz njihovu pomoć pomažemo roditeljima. Smatram da je najbolji način da roditelji budu dobro povezani sa lekarima i da im veruju - kaže Pavlovićeva.

Iako smatra da niški Klinički centar ima izuzetno dobre lekare, jedan od glavnih problema koje je udruženje prepoznalo je nedostatak medicinske opreme koja im je potrebna za rad. emisija 2 "Obećanja jedne tetke" - knjiga Jelene Pavlović posvećena prevremeno rođenim bebama; foto: T. T.

Verujte mi, sve je potrebno. Od stolova na kome će se bebe presvlačiti, od transportnih inkubatora koji su u deficitu do sanitetskog vozila koje je isto neophodno da je opremljeno baš za prevoz te najmanje dece. Ono što je meni jako važno, jeste to da mi Dečijoj internoj klinici, odeljenju neonatologije, kupimo bronkoskop i to je negde moj cilj. Zato što je to aparat koji oni za prevremeno rođenu decu nemaju ili je u kvaru ili im prosto nije dostupan, a njima je za rad neophodan - ističe ona

U narednom periodu će, kako kaže, kroz projekte prikupljati finansijska sredstva za opremu i aparate koje će donirati Kliničkom centru.

Koje sve akcije planira njeno udruženje, kakav je odnos lekara prema majkama prevremeno rođene dece, koji su još problemi sa kojima se suočavaju roditelji, kao i da li se društvo budi kada je reč o ovoj temi saznajte u emisiji "15 minuta".

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Smuk II

    18:15 // 17. 11. 2022.

    Sad će mnogi da mi se "ukače" na perčin... a prugu li će izmeštamo njeknja?
    Pa, akva-parci , pa kolektori , pa toranj na aerodrum -e tek onda za našu decu !
    A za "našu decu" si imaju sve !
    U KCN nemaju be , hidrogen , zavoji , lekovi za pacijenti tj. za nas "Srpske tigrove" koji su još slepi , kakó mačići !
    I da slušate precednika i ne trošite struju i gas...blago onima što im isekoše stru

  • Verko

    15:08 // 17. 11. 2022.

    Profesore, ima i nova crkva u Duvanište.

  • profesor

    11:32 // 17. 11. 2022.

    eee, ali zato imamo novu rasvetu i novi vozni park za vazda prepoštenu SNS upravu grada...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: