Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:30, 4. 12. 2018.

| Društvo

Za vikend sajam za penzionere u Nišu

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
penzioneri
Procene su da u Nišu ima 62 hiljade penzionera; foto: A. Kostić

Medicinski, farmakološki, prehrambeni i drugi proizvodi interesantni penzionerima biće izloženi na sajmu koji se 8. i 9. decembra održava u Oficirskom domu. Penzioneri će na sajmu moći da provere vid, izmere pritisak ali i dobiju vaučere za popuste na usluge, putovanja i pomagala.

Osim ovih sadržaja, kako navode iz Gradske organizacije prenzionera, penzioneri će moći da prođu kroz razne edukacije i savetovališta. Najavili su učešće ukupno 40 izlagača. Mirko Zečević većnik Kažu da je Grad Niš podržao sajam penzionera; Foto: JV/V. Milić

Gradski većnik Mirko Zečević koji je i na čelu Gradske organizacije penzionera kaže da će na petom sajmu penzionera biti u ponudi više proizvoda i usluga nego na prethodnim manifestacijama, a između ostalog biće organizovan i poseban sajam zadrugara koji će prodavati svoje proizvode po povoljnijim cenama.

Roba koju farmakološke firme imaju za najstarije - suplementi, pomoćna sredstva i aparati za održavanje i kontrolu zdravlja, s tim što će ove godine to biti u mnogo većem obimu. Nagradna igra traje oba dana, svi prisutni mogu učestvovati, a učesnici i izlagači davaće nešto iz svog asortimana kao nagrade penzionerima - rekao je Zečević.

Na Sajmu će štand imati, dodaje, i Poštanska štedionica, koja je i generalni sponzor manifetsacije, a najavljeno je i učešće tri službe Doma zdravlja.

Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih će meriti pritisak, učiti o skrinzima i zdravim uslovima života. Služba za kućno lečenje sa socijalnim radnikom edukovaće penzionere kako da ostvare prava iz socijalne zaštite, prijave nasilja nad starima, kako da ostvare prava na pomoć. Ljudi iz Polivalentne patronaže službe upoznavaće prenzionere sa procesom starenja, važnošću redovne kontrole, pravilnog uzimanja terapije i vakcina protiv gripa - rekao je pomoćnik direktora Doma zdravlja Radomir Mihajlović.

Tokom sajma će, kako najavljuju, biti organizovan i kulturno-zabavni program u okviru koga će se smenjivati kulturno-umetnička društva, folklorne grupe i recitatori.

Cilj ove manifestacije je da penzioneri kvalitetno provedu slobodno vreme, da se zabave i druže, učestvuju u raznim radionicama, koncertima, nagradnim igrama, kao i da na jednom mestu provere svoje zdravstveno stanje. Ovo je prilika da naši penzioneri vide i probaju proizvode i usluge namenjene isključivo njima. Osim toga za njih smo pripremili i brojna iznenađenja - navode iz Gradske organizacije penzionera.

Ulaz na Sajam će, kako najavljuju, biti besplatan za sve posetioce, a otvoren je od 10 do 18 sati. Svečano otvaranje Sajma zakazano je za subotu 8. decembar u 13 sati. Inače, prema podacima Gradskog udruženja, u Nišu ima oko 62.000 penzionera.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Primus

    15:39 // 5. 12. 2018.

    Malo borbe i protiv NASILJA NAD STARIJIM GRAĐANIMA SRBIJE.. REČI OVE SU UPUĆENE SADAŠNJOJ VLADI SRBIJE, PARLAMENTU i USTAVNOM SUDU OVE DRŽAVE: - DA POVUČETE ZAKON o 'kaznenim poenima za odlazak u penziju pre 65 godina' ! Kada smo počinjali da radimo i tokom celog radnog veka od ČETRDESET GODINA Z A K O N I nisu predviđali takvu opciju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: