Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 3. 1. 2023.

| Društvo

Zapošljavanje preko stranke, kultura u krizi, ali gradi se akva-park - Nišlije o radu gradske vlasti u 2022. [anketa]

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti

Anketa Južnih vesti

Početak izgradnje akva-parka, uređenje ulica i trotoara - neke su od pozitivnih stvari koje Nišlije u anketi Južnih vesti nabrajaju kada je reč o radu gradske vlasti u 2022. godini. Zameraju stranačko zapošljavanje, nedovoljno mesta u vrtićima, rupe na putevima i manjak kulturnih događaja, a neki samo kažu da ništa nije dobro i da je “ova gradska vlast upropastila Niš”.

Pre skoro dve godine i pet meseci Niš je dobio prvu gradonačelnicu. Predstavnici gradske vlasti kažu da je i u 2022. godini ona sa svojim timom dosta dobrog uradila za grad, dok opozicija kritikuje i tvrdi da je Niš nazadovao.

Neki kažu “bolje je nego što je bilo”, ali brojnim Nišlijama bilo je teško da u anketi odgovore na pitanje: “Šta je dobro što je gradska vlast uradila u 2022. godini?”.

Od onoga što bih ja izdvojio, stvarno nema ništa dobro. Stvarno ništa, nažalost - kaže građanin.

Neki smatraju da se Niš nije mnogo ni pitao, a neki poručuju gradskoj vlasti da treba više da obrati pažnju na potrebe ljudi. Pozitivni komentari tiču se ulica, trotoara i početka izgradnje akva-parka na Loznom kalemu.

Sviđa mi se što su počeli da popločavaju trotoare, da ih sređuju, da nema više toliko rupa, da kolicima sa bebom mogu konačno normalno da prođem kroz grad, a da ne silazim na ulicu gde su automobili - ističe Nišlijka.

Mladi misle da nedostaju izložbe, koncerti i kulturni događaji uopšte, nekima je žao što je u 2022. propala svetleća fontana, a neki ukazuju na veliku nezaposlenost i stranačko zapošljavanje.

Meni je sve loše. Unuke ne mogu da upišem u vrtić i to je treće dete. Drugo, sva deca u Beogradu dobijaju novac, ovde ne dobijaju - poručuje građanka.

Građani su rad gradonačelnice Dragane Sotirovski i njenog tima ocenili sedmicama, šesticama, peticama, četvorkama i najviše trojkama, uz poruku nekih od njih da bi “mogla malo više da se potrudi”.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Miilan Minimalac

    15:40 // 5. 1. 2023.

    Stanje u kulturi je godinama jezivo. Zapošljeni ne idu na posao, nema šta da rade, a primaju plate. Tu je i sistem ja tebi, ti meni, ILI još gore, on ne misli kao mi. A oni, botovi, ali, proturaju splačine zapadnog opredelenja. Užas! Najgore je sa dvoličnima. Kulturnjaci, i mi, koji mislimo, imamo prava da postojimo.

  • Čika Spasoje

    14:41 // 4. 1. 2023.

    Nakaradna i bahata vlast koja se sastoji od nesposobnih ali poslušnih ljudi koji vršljaju po "javnim" stranačkim preduzećima,vodovod,toplana,pošta,pčelica,zavod za zdravstvenu zaštitu radnika itd...Tačno se prepoznaju botovi i poslušnici koji su tamo...Sramota za sve nas

  • Zoki

    12:02 // 4. 1. 2023.

    Ako želimo da nešto promenimo, prvo treba prestanemo da mislimo samo na svoje dupe. Ono, čega se oni boje je da ćemo početi da verujemo jedni drugima, zato i svakim danom pokušavaju da nas dele računajući na naš sebičluk.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: