Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:14, 23. 4. 2020.

| Društvo

Zatvara se privremena bolnica u hali "Čair" i stavlja u status mirovanja

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
hala čair
U hali bilo 256 lečajeva; foto: Ministarstvo odbrane

Nakon nešto više od 20 dana koliko su u njoj boravili pacijenti pozitivni na virus korona sa lakšom kliničkom slikom, privremena bolnica u hali "Čair" i hotelu kraj nje danas se zatvara i stavlja u stanje mirovanja, rekao je šef Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug Branislav Nedimović. To je, istakao je, simboličan način da se potvrdi da je epidemiološka situacija na jugu znatno povoljnija.

Nedimović kaže da je u hali ostalo oko 30 pacijenata, a da će oni biti premešteni u studentski dom kod Medicinskog fakulteta.

Počeli smo sa stavljanjem u postupak u mirovanja. Malu salu, veliku halu i hotel koji se nalazi pored krenućemo da dezinfikujemo za nekoliko sati. I stavićemo u stanje mirovanje ove objekte, za ne daj Bože, ako nam zatrebaju ponovo. Ovo na simbolički način treba da predstavi epidemiološku situaciju na jugu Srbije. To ne znači da je ovo sve gotovo, već samo da lakše dišemo - rekao je Nedimović.

nedimovic Štab danas imao press konferenciju u Nišu; foto: V. KeserNapominje da i kada ove pacijente prebace, ostaje dovoljno kapaciteta u studentskom i Domu učenika.

Oni će ostati da egzistiraju kao privremene bolnice. Možda se neko zapita zašto smo Čair stavili u status mirovanja. Pa u domovima je situacija daleko komfornija, a reč je o ljudima koji uglavnom čekaju na testiranje, bar još jednom - rekao je Nedimović.

Šef Kriznog štaba za Nišavski i Toplički okrug kaže da je situacija u Nišu dosta bolja, a napominje da to dokazuju jučerašnji podaci Doma zdravlja gde je 6,5 % bilo pozitivnih od ukupnog broja testiranih.

Napominje i da Klinički centar nije više prepun pacijenata, već da je, prema poslednjem preseku jutros u 8 sati, 282 slobodna kreveta.

Sada je puno bolje, za razliku od pre 7 dana, kada je bilo slobodno svega 70 kreveta. Imali smo veliku opasnost koja se nadvila nad nama, da moramo da pravimo rezervnu varijantu za bolnicu, to je u tom trenutku bio objekat "Zelengora" - rekao je Nedimović.

Podsetimo, hala "Čair" otvorena je 1. aprila, a prvi pacijenti primljeni su nekoliko dana kasnije. Za manje od 10 dana hala je bila popunjena, pa su otvorene nove privremene bolnice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ja licno

    00:52 // 25. 4. 2020.

    Ne menjajte kanal . Vracmo se posle reklama.:):):)

  • Todorović Vojkan

    19:49 // 23. 4. 2020.

    Nemoj krevete da iznose jer nas radnike Masinske Industdije Svrljig ceka bolnicko lecenje jer nase kolege su u Klinickom u Nisu dok mi i dalje radimo ne testirani, samo period inkubacije da prodje i selimo se komplet svi u Cair i Kli icki, a za 10 dana stizu nase porodice i komsije. 3 hale Cair bi ce malo, jer vec 10 dana od kad su na lecenju nase kolege, pitamo se ko ce prvi za njima,testova nema

  • Mika

    17:29 // 23. 4. 2020.

    Mnogo bre napredni ovi Napredni.... cuda cine! Kao Isus! Svi odjednom ozdravili, i hala se zatvara! Cudo!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: