Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:56, 13. 9. 2022.

| Društvo

Završen konkurs za direktora "Pčelice" - u igri dva kandidata, zaposleni ukazuju na nepravilnosti

Autor:Tamara TasićIzvor:Južne vesti
pčelica
Završen konkurs, a "Pčelica" se ne oglašava; foto: Pčelica

Aktuelna v. d. direktorke "Pčelice" Svetlana Mitić dobila je većinu glasova zaposlenih na konkursu za novog direktora te Javno-predškolske ustanove, a pored nje je na listi bio i direktor vrtića u Sokobanji Dušan Mijajlović. Tajno glasanje su pratile i nepravilnosti, a jedna od njih, na koju ukazuju zaposleni, bilo je dostavljanje i fotografisanje lične karte uz glasački listić. Ustanova i Mitićeva na ove navode ćute, a protivkandidat kaže da čeka zvanične dokaze o neregularnosti koji bi pokrenuli moguću tužbu.

Prijave za konkurs su završene još 1. septembra, a od tada se ustanova, predsednik Upravnog odbora i aktuelna direktorka ne oglašavaju na pitanja novinarke Južnih vesti.

Kako saznajemo, uslove konkursa su ispunili Svetlana Mitić i direktor vrtića "Bucko" u Sokobanji Dušan Mijajlović koji je konkurisao i prošle godine.

Svi zaposleni u Pčelici su glasali između njih dvoje, a većina njih je zaokružila ime aktuelne direktorke. Ona je dobila 659 glasova, dok je za Mijajlovića glasalo samo njih 130, nevažećih listića je bilo 25.

Radnici su glasili tako što su stavili ličnu kartu i fotografisali je da se vidi da su glasili za Svetlanu Mitić i, a glasanje je tajno - komentarišu zaposleni.

Da je bilo nepravilnosti tokom glasanja sumnja i Mijajlović, ali kaže da još nema zvanične dokaze za to. Sumnjivo mu je i to što je prošle godine imao sličan broj glasova kao i Mitićeva.

Ja nisam podneo žalbu zato što još nisam dobio zvanične informacije, nisam dobio rešenje na papiru. Sumnjam i ja u regularnost glasanja - kaže Mijajlović.

Na odluku zaposlenih mišljenje daje i Upravni odbor, koji je i postavila aktuelna direktorka, a sednica je zakazana za danas. Nakon toga, odluka se šalje ministru prosvete, koji konačno odlučuje o izboru direktora.

Podsetimo, tokom mandata Mitićeve roditelji su se žalili na mnoge propuste, a neki od njih su - miš u hrani, kao i opekotina koje je zadobila devojčica od supe. Pre dve godine su roditelji tvrdili da im u "Pčelici" prete i zabranjuju javno kritikovanje vrtića, što je direktorka demantovala.

Takođe, zbog disciplinskih postupaka koje je protiv dve zaposlene u niškom vrtiću pokrenula Mitićeva, pa im je odbijano 20 odsto od plate u periodu od šest meseci, tu ustanovu su zaposlene i tužile i dobile na sudu, što je koštalo ustanovu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Konan

    16:16 // 14. 9. 2022.

    Koliko je meni poznato ona je i do sada obavljala direktorsku funkciju, izgleda da je dobro radila u interesu partije čim je opet reizabrana

  • Stojanka Dimić

    22:58 // 13. 9. 2022.

    Steta sto ovu zenu najvise mrze ljudi koji mrze sami sebe. Kao roditelji mi smo joj zahvalni na resenju problema i reakciji.
    Zelimo mnogo godina uspesnog rada.
    Ziva bila divna teno.

  • Milena

    19:51 // 13. 9. 2022.

    Meni ovo lici na plan B samostalnog sindikata, na sve nacine zeli da ospori glasove. Tako je bilo i na prethodnom glasanju. Unapred sve vidjeno!

    • Sindikat

      20:43 // 13. 9. 2022.

      Za vašu informaciju taj sindikat ne postoji u pcelici. Lose su vam dosapnuli. Mozda ste mislili na sindikat obrazovanja....taj sindikat uvek ima plan B

    • Dragan Niš

      22:50 // 13. 9. 2022.

      @Milena. Koji sindikati? Kakvu ulogu imaju sindikati u ovoj ustanovi,koga su zastupali,odbranili nečije pravo zaštitili ga od premeštanja,mobingovanja? Uostalom ne bi se upošljeni branili sa advokatima čak i na disciplinskim komisijama i sudovima da sindikati opravdavaju svoje postojanje i ulogu.Narod džabe plaća članarinu a koristi od toga imaju samo sindikalni funkcioneri!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: