Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:12, 17. 1. 2024.

| Društvo

Završen vodozahvat u Beloj Palanci, iz Ministarstva kažu rešen problem vodosnabdevanja

Autor:Ljubomir FilipovIzvor:Južne vesti
đerlel palanka
Đerlek obišao rekonstruisani vodozahvat; foto: Miloš Perić

Rekonstrukcijom vodozahvata "Vrelo" trebalo bi konačno da bude stavljena tačka na probleme vodosnabdevanja u Beloj Palanci koji su se ogledali u čestim kvarovima i zastareloj opremi, čestim isključenjima i zamućenjem vode nakon obilnih padavina i naglog topljenja snega. Rekonstruisano postrojenje svečano su pustili u rad predsednik Privremenog organa Goran Miljković i Edin Đerlek koji je na čelu ministarstva koje je sufinansiralo projekat.

Na zamućenje vode na izvorištu i rezervoarima često se žale stanovnici Bele Palanke, pa je voda često i bila samo za tehničku upotrebu, ali tome bi trebalo da dođe kraj, barem prema najavama Ministra za ravnomerni regionalni razvoj Edina Đerleka.

On je posetio rekonstruisani vodozahvat, za šta je Ministarstvo izdvojilo oko 8 miliona dinara, a kako je rekao, kvalitet života građana biće značajno unapređen. đerlel palanka Svečano pušten u rad; foto: Miloš Perić

Veoma sam srećan što smo danas ovde, na ovom svečanom otvaranju jer je značaj i vrednost ovog projekta nemerljiva. "Vrelo" je izvor vodosnabdevanja za preko 8.000 stanovnika u Beloj Palanci - rekao je ministar Đerlek

Mistar je dodao i da meštani imaju direktnu korist obezbeđivanjem distribucije ispravne vode za piće, a racionalizacija korišćenja raspoloživih vodnih resursa će doprineti i velikim uštedama novca koje se svake godine izdvajaju za remont tog vodozahvata.

Predsednik Privremenog organa Goran Miljković se zahvalio ministru zbog preopoznavanja problema i naglasio da je to najvažniji projekat za Belu Palanku i njene građane.

Na ovaj način rešavamo veliki problem sa vodosnabdevanjem i u visinskim delovima koji se suočavaju sa sušom u letnjim mesecima - rekao je Miljković.

Pored rekonstrukcije vodozahvata, isto ministarstvo je sufinansiralo sa 3 miliona dinara i izradu projektno-tehničke dokumentacije za rekonstrukciju vodovoda u selu Mokrište.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ma...

    22:27 // 17. 1. 2024.

    Ne dao Bog da padne veliki sneg ili da "udare hiljdugodišnje kiše" ... opet svi Palančani ima da zaglave na Banjicu !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: