Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:18, 5. 2. 2024.

| Društvo

Završena blokada kod Rudara, novi protest narednog ponedeljka

Autor:Ljubiša MitićIzvor:Južne vesti
blokada puta
Blokada u Rudaru trajala nešto kraće od najavljene, ali se nastavlja u sledeći ponedeljak; Foto: Lj. M.

Iako je najavljeno da će trajati tri sata, blokada državnog puta Niš - Priština u Rudaru kod Kuršumlije u znak podržke Srbima na Kosovu i Metohiji završena je nešto ranije, ali je najavljeno masovnije okupljanje svakog narednog ponedeljka, sve dok, kako je rečeno, privremene prištinske institucije i Aljbin Kurti ne prestanu da vrše teror nad srpskim narodom u južnoj srpskoj pokrajini.

U znak solidarnosti za preostale Srbe širom Kosova i Metohije dvadesetak aktivista Udruženja raseljenih Srba sa KiM sa sedištem u Kuršumliji blokiralo je državni put i onemogućilo vozilima sa kosovskim tablicama da se kreću, dok su ostala vozila nesmetano prolazila. blokada puta Blokada u znak podrške Srbima sa KiM; Foto: Lj. M.

Politika koju vodi Kurtijev režim najviše će naškoditi poštenom narodu na KiM, bez obzira na nacionalnu pripadnost. Teror prištinskih institucija koji preživljava srpski i ostali nealbanski narod, postao je nepodnošljiv i vrlo je blizu sukoba sa nesagledivim posledicama - navode organizatori blokade.

Ranije je rečeno da raseljeni Srbi u zemlji i širom sveta čekaju 25 godina da se vrate svojim kućama i obnove vekovna ognjišta kako bi započeli novi život sa komšijama Albancima koji nisu vršili zločine, a zatraženo je i da predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar inostranih poslova Ivica Dačić i ostali članovi Vlade hitno upute dopis svim međunarodnim organizacijama da odmah zaustave teror i hapšenje Srba samo zato što su Srbi.

Okupljeni na blokadi zahtevaju da se uspostavi dugotrajni mir i zajednički život Srba i Abanaca uz bezbednosne garancije međunarodnih snaga.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • zoki

    15:48 // 6. 2. 2024.

    tipična budalština dokonih ‚‚patriota‚‚...i koji su problem rešili sve i da ih je bilo hiljadu...ni jedan jedini tim pre što ja živim na Kosovu i Srbin sam i tvrdim da mediji u Srbiji strhovito preteruju kada govore o uslovima života Srba na Kosovu...idemo, krećemo se, putujemo, radimo kao i drugi gradjani u bilo kom delu Srbije...ispao je problem sa dinarima ali ne vidim da se zbog toga tuguje...

  • maja

    00:10 // 6. 2. 2024.

    Narednog ponedeljka ih nece biti ni tolko.

  • Joksim

    23:07 // 5. 2. 2024.

    A jel bio naš Džoda on je na svakom mitingu i protestu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: