Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:28, 14. 9. 2022.

| Društvo

Zbog manjka radiologa žene u Kliničkom centru Niš čekaju na rezultate "magneta" dojke i mesec dana

Autor:T. TodorovićIzvor:Južne vesti
zdravstvo
Malo radiologa i puno pregleda; foto: Flickr/Hamza Butt

Manjak radiologa koji čitaju rezultate magnetne rezonance dojki, kao i povećan broj pacijentkinja koje rade tu vrstu pregleda, razlozi su zbog kojih se na rezultate čeka više nego kod drugih pregleda, kažu iz Univerzitetskog kliničkog centra Niš. U neizvesnosti se našla i jedna majka koja tvrdi da na rezulatate svoje ćerke čeka već mesec dana i da zbog toga prolazi pravu agoniju.

Prema rečima zabrinute majke, njena ćerka je u prvoj polovini avgusta odradila magnetnu rezonancu dojki, ali rezultata još nema.

U toku proteklih mesec dana sam zvala više puta i njihov odgovor je uvek isti "snimak još nije prčitan i ne znaju kada će". Ovo vam pišem kao očajna majka čija agonija traje već mesec dana ne bi li saznala da li mi je sve u redu sa detetom - napisala je.

Ističe da će od momenta uputa za snimanje do dobijanja lekarskog nalaza, verovatno proći više od dva meseca, što kod mnogih bolesti može biti presudno za dalje lečenje.

Da se dugo čeka na rezultate magnetne rezonance dojke, ne spore iz Kliničkog centra i objašnjavaju da je glavni razlog manjak radiologa u zemlji.

Činjenica je da mali broj radiologa na nivou čitave države čita magnetnu rezonancu dojke i to jeste problem imajući u vidu broj žena koje se upućuju na ovu dijagnostiku. Takođe, usled pandemije, povećan je broj pacijentkinja koje su se između dva talasa kovida, javljale lekaru i samim tim je i uvećan broj urađenih snimanja - kažu iz Kliničkog centra.

Takođe, dodaju i da će situacija uskoro uspešno biti prevaziđena, pa će liste, kao i vreme čekanja na rezultate, biti kraće.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Jelena

    10:31 // 22. 9. 2022.

    Rade na privatnim klinikama i u KC ih nikad nema,ne samo radiolozi vec svi lekari.Zdravstvo nam je uzas,doktori prepotentni,puni sebe a nestrucni do beskonacnosti...Moja drugarica je pre neki dan na Nefrologiji cekala satima zakazan pregled jer je doktorka bila na sastanak kod direktora klinike....KATASTROFA!!!

  • Goran

    00:00 // 18. 9. 2022.

    Ljudi cekaju rezultate, jer isti ti radiolozi odmah citaju magnetnu iz privatnih poliklinika i to u radno vreme. To je javna tajna. A tesko im da procitaju gde su stalno zaposljeni? Bruka i sramota

  • Mika

    23:02 // 14. 9. 2022.

    A, ko cita te mamograme u Domu Zdravlja- pogotovu kad se rade sve one vikend-akcije zdravlja....? Ili se mantilaska gospoda u KC UALILA pa sad i otvoreno odbija da radi svoj posao za koji uzimaju debele pare (gledano po srpskim standardima)?? Ali, ako odete kod njih privatno- sve je gotovo za 24 casa. Ko ovde nije normalan???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: