Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 28. 1. 2021.

| Društvo

Zimska služba: Sneg nije stvorio probleme, ali jeste poledica zbog zapušenih kanala u selima oko Niša

Autor:J. A.Izvor:Južne vesti
Kamioni Zimska služba
Ekipe se bavile poledicom, više nego čišćenjem snega; Foto: JV/V. M.

U više sela oko Niša je bilo problema sa poledicom, jer se voda izlila zbog zapušenih kanala na put, kaže šef Zimske službe Miroslav Đokić, pa su ekipe od jutros opet na terenu i bacaju još soli. Nije bilo prijavljenih problema zbog snega, dodaje, a u gradu je sve prohodno i sneg se narednih dana ne očekuje.

Sneg je ponovo padao juče, ali Zimska služba u Nišu nije imala prijavljene probleme da su neki krajevi zavejani, već da poledica pravi probleme na seoskim putevima.

Đokić kaže da su ekipe ponovo jutros upućene u nekoliko pravaca ka selima, da bace još soli zbog poledice.

Prema Donjem Komrenu, Leskoviku i Rujniku, pravac Cerje, Kamenički vis, drugi pravac Supovac, Sečanica, Krušce i završeno je od jutros Gabrovac, Vukmanovo, Berbatovo. To u principu nije specijalno čišćenje od snega, nego smo ih vraćali zbog vode koja izlazi zbog zapušenih kanala na saobraćajnice i dodatno se baca so zbog poledice - pojašnjava Đokić.

Zato je naloženo da se uz pomoć Zimske službe sve te problematične lokacije po selima popišu, navodi Đokić, kako bi tokom leta mogli da reše probleme zapušenih kanala, ali i grane koje su blokirale puteve, pa njima nisu mogli da prođu ni građani, ali ni ekipe koje čiste sneg.

Jer se ponavljaju lokacije gde zbog zapušenih kanala, što zbog otpada, što zbog nekog materijala koji ljudi izbacuju u kanale za vodu, pa nam se onda voda izlije na put i dolazi do poledice. To su nam bili problemi poslednja dva dana - navodi Đokić.

U gradu zbog snega nije bilo prijavljenih problema, a Đokić kaže da je sinoć na ulicama bilo 7 ekipa, posipali su 23 tone soli, uglavnom u visinskim ulicama, na kružnim tokovima i mostovima.

Narednih dana neće biti snega prema prognozama, već su najavljene prolećne temperature, za vikend i do 15 stepeni, ali uz kišu.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: