Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

23:17, 9. 4. 2018.

| Društvo

Žurka za odbranu niškog aerodroma kao uvertira za protest ispred Skupštine grada

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
protest
Organizatori pozivaju Nišliji da dođu u što većem broju na sutrašnji protest ispred Skupštine grada; foto: Vanja Keser

Od rok, preko disko zvuka, pa sve to elektronske muzike odjekivali su tonovi sa amfitetra na Nišavi, koji je bio ispunjen građanima. Pored dobre muzike, organizatori su građanima poslali poruku da ne daju niški aerodrom i pozvali ih da sutra na protest ispred Skupštine grada dođu u još većem broju.

svirka Svirka trajala nekoliko sati; foto: Vanja KeserPrljave sestre, Bohemija, Funk soul brothers i Shiny D & LMV zabavljali su Nišlije, iako povod za to nije bio veseo. Organizatori su prisutnima delili i letke sa jasnim porukama da se Nišlije bez borbe neće odreći svoje vazdušne luke, kao i lažne novčanice na kojima je bio odštampan lik predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

U pauzi između pesama, organizatori i izvođači pozvali su građane na protest koji je zakazan za utorak 10. april, kada je trebalo da odbornici niškog Parlamenta usvoje odluku Gradskog veća o predaji aerodroma Republici.

Čiji grad? Naš grad! Sutra u što većem broju da budete ispred gradske Skupštine u Nikole Pašića - čulo se sa mikorofona.

Žurka za odbranu niškog aerodroma

Posted by Južne vesti on ponedeljak 9. april 2018.

Podsetimo, nekoliko hiljada ljudi protestovalo je u Nišu posle iznenadne i nenajavljene odluke gradskih čelnika da predaju aerodrom na upravljanje Republici, i to na preporuku Vlade Srbije. Pojedini građani i organizacije tražili su da se Nišlije na referendumu izjasne po ovom pitanju, ali im to nije omogućeno.

Sednica Skupštine Grada na kojoj je trebalo da se donese konačna odluka o sudbini aerodroma je posle sastanka SNS-a u Beogradu otkazana, a kako je tada najavio prvi čovek niških naprednjaka Zvezdan Milovanović, predsednik Srbije Aleksandar Vučić bi trebalo da dođe u Niš zbog rešavanja pitanja aerodroma. Inače, Vučić je stava da Nišu može da ostane “Konstantin Veliki” pod uslovom da “ne traži pare od Republike”. Zbog ranijih izjava predsenika Srbije da je niškom aerodromu dozvoljeno da se razvija nauštrb beogradskom, mnogi su posumnjali da Republika uzima “Konstantin Veliki” pod svoje zbog koncesije Aerdoroma “Nikola Tesla”. Iako je ministarka Zorana Mihajlović kazala da uzimanje niške vazdušne luke nema veze sa ugovorom sa francuskim koncesionarom, Vučić je to demantovao rekavši da neće biti problema ako Niš ne dostigne milion putnika godišnje.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čukadim

    10:34 // 10. 4. 2018.

    Nemam ništa protiv da država ne daje pare za niški aerodrom, al nemoj ni da uzima iz Niša. Da vidimo sa takvim pristupom dal će bude Beograda na vodi.

  • baka

    09:21 // 10. 4. 2018.

    U koliko sati,deco?Ovo moje matoro se odvuce sabajle od kuce,kaze da ide na proteste, a ja cuvam unucad.

  • mare

    07:15 // 10. 4. 2018.

    Ne damo aerodrom

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: