Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Foto-vest: Ponovo se obrušio zid na Koridoru 10 kod Grdelice

Još jednom se srušio deo jednog od potpornih zidova na nezavršenom auto-putu kod Grdelice, svedoče fotografije koje je čitalac dostavio redakciji Južnih vesti . Kako kaže, zid na Koridoru 10 se obrušio jutros.

(5) detaljnije
nagrada

"Južnim vestima" uručeno priznanje "Nišlija/ka"

Simboličnim peharom u obliku srca i medaljama za sve zaposlene u redakciji "Južnih vesti", Udruženi pokret slobodnih stanara odao je priznanje "Nišlija/ka" ovom portalu, zbog, kako kažu, "hrabrog, nestranačkog, objektivnog i pravovremenog informisanja". Povod za priznanje je, navode u obrazloženju, "represija vlasti" koju sprovodi kroz Poresku upravu. Zamenik glavnog urednika Aleksandar Stankov istakao je da "mač vlast ovih dana visi nad glavama" svih lokalinih i istraživačkih medija.

(1) detaljnije
burek-5---foto---vanja-keser

Foto-vest: Na "Buregdžijadi" građani probali burek težak 200 kg

Majstori buregdžijskoj zanata sinoć su na manifestaciji "Dani bureka", koja se održava na nišavskom keju napravili gigantski burek, težak oko 200 kg.

(4) detaljnije
stazamarafbmilosbosković.jpg

Bivši narodni poslanik donirao "poslanički" novac za gradnju staze u "Mari"

Sumu od 57.000 dinara koju je primio nakon vraćanja mandata Narodnoj skupštini, bivši niški narodni poslanik Miloš Bošković, donirao je Centru za dnevni boravak dece, omladine i odraslih lica mentalno ometenih u razvoju "Mara" da bi napravili stazu kroz dvorište ove ustanove, kako bi kola Hitne pomoći mogla “brže i lakše” da dođu do zgrade. To je novac koji je primao od trenutka kad je dao ostavku u Skupštini do momenta kad mu je ona konstatovana.

(3) detaljnije