Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Genetičar iz Leskovca i dalje traži da mu SANU objasni zašto je odbijen

Zbog toga što još nije dobio objašnjenje od Srpske akademije nauka i umetnosti zašto su odbili njegovo članstvo u ovoj instituciji, genetičar iz Leskovca Miodrag Stojković, pred izbore koji će biti održani 8. novembra, traži objašnjenje i ponavlja da je bolji od 4 kandidata koji su prošli. Iz Akademije za N1 pak odgovaraju da je "sve urađeno po proceduri".

(3) detaljnije
Gradska skupština potvrdila imenovanje novih direktora

Novi i stari direktori pirotskih javnih preduzeća

Umesto Slađane Mančić, koja je protekle godine bila vršilac dužnosti direktora "Gradske toplane" u Pirotu, za novog direktora odlukom lokalne Skupštine imenovan je Bratislav Ćirić koji je do sada bio pomoćnik gradonačelnika Vladana Vasića. Dosadašnji v.d. direktora Javnog preduzeća za planiranje i izgradnju ostao na funkciji i zadužio ceo mandat.

(1) detaljnije
podela racunara rotari prokuplje foto lj.m

Rotarijanci donirali računare školama u Prokuplju i Blacu

Doniranjem 3 računara za Osnovne škole "Ratko Pavlović Ćićko“ iz Prokuplja i "Stojan Novaković“ iz Blaca, Rotari klub u Prokuplju se priključio akciji i realizaciji projekta "500 računara u 50 škola" koji je pokrenuo Rotari Distrikt u saradnji sa Ministarstvom prosvete.

detaljnije
ateroid

U Nišu predavanje o sudarima asteroida sa Zemljom

Šta su asteroidi i da li je njihovo sudaranje sa Zemljom opasno za našu planetu, otkriće u Nišu akademik Zoran Knežević, a njegovo predavanje održaće se u petak 19. oktobra od 12 sati, u sali Univerziteta.

(2) detaljnije