Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Dimitrovgrad i okolinu potresao slab zemljotres

Zemljotres sa epicentrom u blizini granice sa Bugarskom u 7:09 osetio se i na teritoriji Dimitrovgrada i Babušnice, a kako kažu u Republičkom seizmološkom zavodu Srbije, nije izazvao nikakva oštećenja. Zemljotres je bio jačine 2,6 jedinica Rihterove skale

detaljnije
Stefan Ranđelović - Pokreni život

Troipogodišnjem dečaku iz Leskovca potreban novac za lečenje u Turskoj

Još kao bebi, a sada troipogodišnjem Stefanu Ranđeloviću iz Leskovca dijagnostikovana je epilepsija, a sada je neophodno da ode na dalje lečenje koje u Turskoj košta preko 4.000 evra, zbog čega je humanitarna organizacija “Pokreni život” organizovala sakupljanje novca. Iz ove organizacije pozivaju građane da pomognu dečaku i doniraju novac do 20. oktobra.

detaljnije
Programiranje

Advokat jednog od niških programera čije izručenje traži SAD: Moj klijent je procesno nesposoban

Zbog teškog zdravstvenog i mentalnog stanja jednog od 11 uhapšenih programera iz Niša, advokat Dragoš Cukavac koji ga zastupa, kako kaže, tražiće veštačenje psiho-fizičkog stanja njegovog klijenta, jer smatra da je on procesno nesposoban. I njegova i sudbina ostalih biće poznata sutra kada bi pred Višim sudom u Beogradu trebalo da se odlučuje o zamolnici Sjedinjenih Američkih Država o izručenju.

(7) detaljnije
Zavod za javno zdravlje Vranje

U kovid bolnici u Vranju petoro pozitivnih na koronu

U odnosu na prethodni dan jedan je pacijent više na bolničkom lečenju u vranjskoj kovid bolnici, a za toliko je povećan i broj pozitivnih - hospitalizovano je 16 pacijenata, a od toga petoro pozitivnih. Prema poslednjim podacima Kriznog štaba, u kovid ambulanti je obavljeno 27 prvih pregleda prethodnog dana.

detaljnije