Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Izložba fotografija "Glumački portreti" u niškom Oficirskom domu

U skladu sa atmosferom koja vlada u Nišu, a koja je u znaku "Filmskih susreta", u Oficirskom domu će sutra, 26. avgusta, biti izložene fotografije sa portretima glumaca nastalih na ovom festivalu prethodnih godina mladog autora Vanje Kesera, fotografa Južnih vesti.

detaljnije
zatvor1

Ombudsman nenajavljeno posetio zatvore u Nišu i Pirotu

Neadekvatni uslovi u zatvoru, nedovoljan broj medicinskog osoblja i loša zdravstvena zaštita na koju su se žalili zatvorenici, razlog su zbog kojeg je zaštitnik građana Zoran Pašalić posetio Kazneno-popravni zavod u Nišu i pritvorsku jedinicu u Pirotu, kako bi se na licu mesta upoznao sa problemima.

(9) detaljnije
zgrada5-foto:jv

Foto-vest: U stanove za mlade naučnike uselilo se drveće i korov

Započeta pre decenije, zgrada u ulici Branka Krsmanovića namenjena mladim naučnicima zjapi nezavršena i prazna, radnika na gradilištu nema, ali žbunja ima. Umesto ljudi u zgradu su se uselile zelene grane, a u dvorište korov.

(24) detaljnije
sns beograd

SNS bot centrala: Iz stranke ćute, stručnjaci upućuju na tajnost kao problem

Niko iz SNS-a nije se oglasio ni nekoliko dana nakon teksta “Južnih vesti” o internet ili bot-timu u centrali ove stranke u Beogradu. Poslanik naprednjaka Vladimir Đukanović za "Danas" kaže da nije ni čuo za "Južne vesti", iako ih odavno prati na Tviteru, ali da je normalno da se neko u stranci bavi internetom. Stručnjaci kažu da jeste normalno, ali da mora da bude transparentno i neisntrumentalizovano.

(12) detaljnije