Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Otvorene prijave za inženjersko takmičenje u Nišu

Budući inženjeri, studenti svih fakulteta u Nišu, mogu da se prijave na inženjersko takmičenje koje organizuje Udruženje studenata tehnike Evrope BEST, a timovi će se nadmetati u dve kategorije - “Team design” i “Case study”. Konkurs je otvoren do 15. decembra.

detaljnije
forum

Forum "Istinomera" u Nišu o političkoj situaciji, slobodama i pravima građana

Gde se nalazi moć političkog odlučivanja, šta sve možemo kada su mediji slobodni i kako preživeti u vremenu populizma samo su neke od tema o kojima će se govoriti na forumu koji u niškom “Deliju”, večeras od 18 sati organizuje “Istinomer”.

detaljnije
ukrasi

Svetleća kućica biće nova praznična dekoracija u Leskovcu

Novogodišnje ukrašavanje Leskovca uveliko je u toku, a iz javnog preduzeća Urbanizam i izgradnja, javljaju da će, pored postojećih ukrasa, građane obradovati novom svetlećom kućicom i ukrasnim trakama, koji će biti postavljeni u narednih nekoliko dana.

detaljnije
vucic

Vučić: Gradnja jeftinih stanova u Nišu i Vranju počinje na proleće

Dva grada na jugu Srbije su, prema najavama predsednika Aleksandra Vučića, među onima gde bi već na proleće trebalo da počne državna stanogradnja. Kvadrat će, kako je kazao, koštati u proseku 500 evra, a prvi će biti dostupni vojsci, policiji i Bezbednosno-informativnoj agenciji.

(7) detaljnije