Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Gradski forum o zagađenosti vazduha sutra u Nišu

Izolovane PM čestice tokom protekle nedelje u Nišu su prelazile i 200 mg, dok je dozvoljena granica 50, pa će zagađenost niškog vazduha biti tema Gradskog foruma koji se održava sutra 23. januara od 14:30 u Media i reform centru.

(4) detaljnije
cisterne jasenovik

Pruga Niš - Zaječar u blokadi do kraja nedelje

Zbog nepristupačnog terena i teških uslova za sanaciju, kako kažu iz "Železnica Srbije", pruga Niš - Zaječar na kojoj su se prevrnule cisterne sa amonijakom, biće u blokadi do kraja ove nedelje. Vozovi će saobraćati samo na relaciji Zaječar - Svrljig. Za april 2019. godine najavljuju i kompletnu rekonstrukciju ove pruge.

(1) detaljnije
Leoni

Stopirano potpisivanje sporne saglasnosti u "Leoniju"?

Potpisivanje saglasnosti o prekovremenom noćnom radu koja je uznemirila radnike fabrike "Leoni" u Malošištu, kako kažu iz Sindikata “Sloga” i niške Inspekcije rada, stopirana je ovog vikenda. "Leoni" to nije potvrdio, ali kažu da je dokument opcioni i u skladu sa zakonom, a Inspekcija kaže da će vratiti svakog radnika na posao ukoliko dobije otkaz zbog nepotpisivanja ovog spornog papira.

(3) detaljnije
dom zdravlja

Redovnim pregledima protiv raka grlića materice

U samom evropskom vrhu nalazi se Srbija po broju onih koje umiru, kao i onih koje oboljevaju od raka grlića materice. Redovni pregledi najbolji su način da se bolest rano otkrije i izleči, zbog čega se organizuju pozivanja žena na preglede, ali je, navode lekari, odziv na već zakazane preglede i dalje mali.

detaljnije