Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Ukupno 35 novozaraženih koronom u Nišu, Vranju i Leskovcu

Od 208 testiranih u Nišu, 20 je pozitivno na kovid, poslednji su podaci niškog Doma zdravlja. U Pčinjskom okrugu je 11 novozaraženih, dok je u Jablaničkom četvoro dobilo pozitivan rezultat.

detaljnije
dr ivan micic

Liste čekanja u niškoj Klinici za ortopediju povećane, pacijenti na operaciju čekaju i dve godine

Zbog okolnosti nastalih usled pandemije, lista čekanja u niškoj Klinici za ortopediju povećana je za 10 do 15%, rekao je rukovodilac Klinike za ortopediju i traumatologiju dr Ivan Micić. Kaže da se nada da će u narednih godinu dana taj procenat biti smanjen na neki razuman broj, pa pacijenti neće morati da čekaju dve godine na ugradnju endoproteze kuka i kolena kao do sada, već će moći na operaciju u roku od mesec dva. Za pacijente starije od 75 godina lista čekanja ne postoji.

detaljnije
predstava

"Nišvil" humanost - predstava, ples i pesma ispred Dečje klinike u Nišu za najmlađe pacijente

Kako bi deci koja se leče na Dečjoj internoj i hirurškoj klinici u Nišu ulepšali dan, Nišvil je organizovao humanitarnu akciju u kojoj su učestvovali umetnici iz Holandije, ali i niški plesni klub. Deca su sa prozora, ali i ispred improvizovane bine imala prilike da gledaju deo predstave "Naša odiseja", ali i da razgovaraju sa glumcima, osete muziku i ples, što im je izmamilo osmehe.

detaljnije
studio

Debata "Južnih vesti" o tehničkim pregledima i registraciji vozila

Zašto su tehnički pregledi postali noćna mora svakog vozača, kao i zašto je sve znatno poskupelo? Sa kakvim se drugim zgodama i nezgodama suočavaju vozači prilikom registracije vozila, neke su od teme o kojima će govoriti predstavnici iz udruženja taksista i servisa tehničkih pregleda uživo u studiju Južnih vesti, u četvrtak od 18 sati.

(3) detaljnije