Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Efikasno upravljanje imovinom i strateško planiranje važni za lokalne samouprave

Za efikasno upravljanje imovinom, ali i strateško planiranje i programsko budžetiranje, što je važno za lokalne samouprave, izdvojeno je 33 miliona evra donatorske pomoći, u okviru programa Exchange 5. Reč je o programu Evropske unije, koji je, kako kažu u SKGO, u velikoj meri doprineo unapređenju kreiranja javnih politika na lokalnom nivou kroz podršku strateškom planiranju, a trenutno se sprovodi peta faza ovog programa.

(1) detaljnije
Jasmina Barać

Gradska uprava Niša i dalje bez lifta, a nagrađena za razvoj pristupačnosti

Iako su i na poslednjoj sednici niške Skupštine, koja je održana u Gradskoj upravi, odbornicu Jasminu Barać Petrović uneli u salu, jer lifta i dalje nema, Zaštitnik građana je nagradu za razvoj pristupačnosti u 2019. godini dodelio baš ovoj instituciji. Pohvale za razvoj dobio je Leskovac.

(2) detaljnije
foto aparat foto aleksandar kostic

Nagradni konkurs za mlade umetnike “Umetnost u doba korone”

Mladi umetnici iz Niša i okoline od 14 do 30 godina mogu da svojim likovnim i foto-radovima ili slem poezijom prikažu stav o umetnosti tokom pandemije. Svi koji žele da prikažu svoja dela mogu da se prijave na nagradni konkurs do utorka, 3. novembra.

(1) detaljnije
klinicki centar

Korona potvrđena kod još 1.545 građana, preminulo 5 pacijenata, jedan u KC Niš

Ponovo je oboren rekord u broju novozaraženih virusom korona i zvanično je od 11.004 testiranih 1.545 pozitivno. Na jugu nije bilo povećanja broja hospitalizovanih, ali je u Kliničkom centru Niš jedna osoba preminula od kovida i još četiri u Srbiji. Epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da je na jugoistoku bolja epidemiološka situacija nego u drugim krajevima, ali da je cilj da tako i ostane.

detaljnije