Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Tužilaštvo odbacilo prijavu za pretnje ekipi “Južnih vesti” u izbornom danu

Saslušanjem svedoka i preslušavanjem audio-snimka, tužilac Osnovnog javnog tužilaštva zaključio je da nema osnovane sumnje da je osumnjičeni pretio i ugrozio sigurnost fotografu i novinaru "Južnih vesti" 21. juna, na dan izbora ispred biračkog mesta u OŠ “Stefan Nemanja” kada im je rekao “polomiću ti noge i ubiću te ako ne obrišeš snimke moje žene“. Advokat "Južnih vesti" uložiće prigovor.

(1) detaljnije
vakcinacija

Niš prvi u Srbiji po broju vakcinisanih, 15.000 građana do sada primilo vakcinu

Od početka vakcinacije do danas 15.000 građana vakcinisano je protiv kovida u Nišu, a nadležni ističu da je to najveći broj imunizovanih u Srbiji. Iz Doma zdravlja poručuju da sutra počinje revakcinacija zdravstvenih radnika Fajzerovom vakcinom i da ima dovoljno doza.

(11) detaljnije
korona kovid

Još 96 novoobolelih od korone u Nišu, Leskovcu i Vranju

Nema većih oscilacija u dnevnom broju zaraženih kovidom u gradovima na jugu, jer su, prema zvaničnim podacima, u poslednja 24 sata registrovana 22 novoobolela u Jablaničkom okrugu, u Pčinjskom 41, a 51 u Nišu.

(3) detaljnije
Vranje

Vranje postaje žarište organizovanog kriminala zbog trgovine narkoticima i ljudima

Zbog značajnog porasta šverca migranata i trgovine drogom, ali i umešanosti državnih službenika u organizovane kriminalne aktivnosti - Vranje postaje žarište kriminala u nastajanju u Srbiji, piše Globalna inicijativa protiv transnacionalnog organizovanog kriminala (GITOK). Za to navode više primera iz prethodne dve godine.

(1) detaljnije