Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

U Srbiji od korone preminulo dvoje ljudi, oboje u KC Niš

U poslednja 24 sata u Srbiji je preminulo dvoje ljudi zaraženih virusom korona, podaci su Ministarstva zdravlja, dok u Kliničkom centru Niš navode da su bili njihovi pacijenti. Ukupan broj hospitalizovanih u kovid objektima KC Niš je stagnirao (36), a u Srbiji su detektovana 122 nova slučaja korone.

(1) detaljnije
Dom zdravlja

Potrošeno 10.000 vakcina protiv sezonskog gripa, pa u niški Dom zdravlja stiglo još 1.000

Za samo devet dana u niškom Domu zdravlja potrošene su sve doze vakcina protiv sezonskog gripa koje su stigle u prvoj turi, što je, kako kaže pomoćnica direktora Danijela Nešić, veliki odziv. Zato su, dodaje, dobili novih 1.000 doza, a očekuju još 7.000.

detaljnije
Gradilište Somborski i moguće nalazište; foto: JV

Arheološko nalaziše kod gradilišta nije prekinulo radove, investitor nudi pomoć

Gradilište u Nišu na kome su prema prvim procenama arheologa pronađeni delovi vizantijskog objekta nije zatvoreno, a šef gradilišta Radomir Milošević kaže da nema ni potrebe, jer su ostaci van objekta. Takođe tvrdi da će dozvoliti arheološka istraživanja i da je investitor arheolozima ponudio pomoć.

(3) detaljnije
Zavod za javno zdravlje Vranje

U vranjskoj kovid bolnici 30 pacijenata, 22 sa upalom pluća

Na bolničkom lečenju u vranjskim kovid bolnicama ukupno je 30 pacijenata, prisutvo virusa do sada je potvrđeno kod njih 13. Kako saopštavaju iz Kriznog štaba, u kovid ambulanti prethodnog dana pregledano je 49 pacijenata, a 23 njih se, sa sumnjom na infekciju virusom korona, lekaru javilo prvi put.

detaljnije