Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Ponovo besplatni pregledi srca, očiju i izrada tumor markera

Bez knjižice i zakazivanja, u nedelju 22. aprila će građani moći da pregledaju srce i provere vid, kao i da urade tumor markere testisa i štitaste žlezde. Akcija se organizuje u novom i starom Kliničkom centru u Nišu, kao i Opštoj bolnici i Domu zdravlja u Leskovcu.

(2) detaljnije
protest aerodrom

Opozicija se pridružuje građanskom protestu na dan posete Vučića Nišu

Zbog svih poniženja “udvoričke lokalne vlasti”, ali i uvreda o “najtupavijim protestima” koje je izrekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kako su saopštili niški opozicionari, na dan njegovog dolaska u Niš 25. aprila, pridružiće se velikom građanskom protestu koji organizuje Inicijativa “Ne damo niški aerodrom”, u 18 sati na Trgu kralja Milana.

(23) detaljnije
Zoran Radovanović i Goran Stanojević

Slučaj pacijentkinje sa opečenom nogom: Direktor KC proziva novinare i dobavljače

Optužujući i firmu "Proksima", koja je posle incidenta izašla u javnost da demantuje da ne proizvodi kabl koji je navodno izgoreo pacijentkinju u operacionoj sali novog Kliničkog centra u Nišu, ali i novinare koji su pronašli Emiliju Rakić u ovoj ustanovi, direktor Zoran Radovanović kaže da iz KC nisu imali nameru ništa da kriju, kao i da je pacijentkinja kojoj je operisan žuč, a čija je noga gorela - zadovoljna tretmanom.

(37) detaljnije
deponija-radikinabara2-foto-citalac

Divlja deponija na putu do Radikine Bare

Kante, kese, dušeci, šut, polomljene ve-ce školjke i ostalo smeće “krase” put od Niške Banje do sela Radikina Bara, a ova divlja deponija, kažu građani, uporno se javlja.

(2) detaljnije