Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

"Zumiranje” o Beogradu na vodi i rušenju u Savamali

Arhitekta Ljubica Slavković i advokat Božo Prelević u 56. emisiji “Zumiranje” nedeljnika Vreme , govoriće o godišnjici rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici, kao i o projektu “Beograd na vodi”.

detaljnije
Za v. d. direktora Narodnog muzeja predložili Nenada Spasića; ilustracija; foto: Wikimedia/Crnibombarder!!!

Predloženi novi direktori Narodnog muzeja i Simfonijskog orkestra

Na današnjoj sednici Odbora za imenovanje, većinom glasova za direktora Niškog simfonijskog orkestra imenovan je Svetozar Vezenković, dok je za v. d. direktora Narodnog muzeja predložen Nenad Spasić, kazao je predsednik Odbora Ivan Jovanović. Dosadašnji v.d. direktora “Divljane” i Dečijeg centra, predloženi su za nove direktore.

detaljnije
nuns

Novinari Južnih vesti nominovani za Nagradu za istraživačko novinarstvo

Istraživačka priča o tome kako je Ministarstvo za rad, koje vodi Aleksandar Vulin, obnovilo vozni park novim “škodama superb” na spornim tenderima od firme nekadašnjeg člana JUL-a, tako što su vozila za njih kupovale lokalne ustanove socijalne zaštite, nalazi se među 5 nominovanih za Nagradu za istraživačko novinarstvo 2017, koju dodeljuje NUNS.

detaljnije
policija

Novi džipovi za policajce na granici sa Bugarskom i Makedonijom

Japan je donirao 11 džipova i 3 kombija srpskoj policiji, a vozila će, kako je rekao ministar policije Nebojša Stefanović biti prosleđena policajcima koji su raspoređeni na granicama sa Bugarskom i Makedonijom, gde su i najveći izazovi s migracijama.

detaljnije