Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Železnice: Ne rade rampe u Nišu zbog pokradenih kablova

Na svim putnim prelazima od glavne Železničke stanice do Ćele-kule rampe od sinoć ne rade, saopštili su iz "Infrastrukture železnice", a kažu da je razlog što su ukradeni kablovi. Krađu su prijavili i podneće krivične prijave, a traže da nadležni ovakve postupke tretiraju kao ugrožavanje bezbednosti u saobraćaju.

detaljnije
Oslikano za 2 dana

Motiv pirotskog ćilima na parkingu

Parking prostor ispred sportske hale Kej , oslikan je motivom pirotskog ćilima, jednog od simbola ovog grada, zahvaljujući umetnicima Ljubi Pejčiću i Dejanu Cvetkoviću.

(1) detaljnije
490x370-prokuplje-ck.jpg

Siromašnim porodicama u Dimitrovgradu pomoć u hrani i kozmetici

Najugroženijim porodicama u Dimitrovgradu Crveni krst dodeliće 500 paketa sa hranom, brašnom i kozmetikom za higijenu. Paketi će se deliti svakog radnog dana od 10 do 14 sati u prostorijama ove humanitarne organizacije, a prednost imaju osobe sa invaliditetom, korisnici socijalne pomoći i penzioneri. Crveni krst dodelio je i školski pribor prvacima dimitrovgradske Osnovne škole.

detaljnije
dubočica građani okupljanje

Inspekcija: Zidanje u leskovačkoj Dubočici nelegalno

Nakon što je grupa Leskovčana koja se mesecima bori protiv zidanja novih zgrada na zelenim površinama u naselju Dubočica slučaj prijavila, iz Inspekcije odgovaraju da plan detaljne regulacije za to naselje nije usaglašen sa generalnim urbanističkim planom. Aktivisti ovog naselja kažu da to znači da su bili u pravu i da je njihova borba opravdana. Iako su nadležni govorili da je sve urađeno po zakonu, zasad se o novonastaloj situaciji nisu oglašavali.

(2) detaljnije