Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Mlade Nišlije leče osmehom i pomažu u kriznim stanjima

Iako se nekad mogu čuti komentari da je omladina inertna i da slobodno vreme provodi uz društvene mreže ili TV, suprotno dokazuju mlade Nišlije koji se svakog vikenda druže sa mališanima na Dečijoj internoj klinici, reaguju u vanrednim situacijama, brinu o bezbednosti posetilaca javnih skupova i pomažu lekarima Hitne pomoći.

(1) detaljnije
Mobilijar i deca

Novo igralište na Trgu kralja Aleksandra u Nišu

Mališani koji žive u centru grada, ali i svi oni koji se nađu na Trgu kralja Aleksandra ubuduće imaju gde da se igraju. Novi mobilijar postavila je Opština Medijana, a pare su prikupljali i niški žandarmerci.

(4) detaljnije
Škola digitalne pismenosti

Škola digitalne pismenosti uskoro u Nišu

Studenti društvenih nauka, novinari i aktivisti koji su zainteresovani da pišu “na internetu i o internetu” mogu da se prijave i pohađaju Školu digitalne pismenosti, koja će se održavati subotom popodne na Filozofskom fakultetu u Nišu. Prijave su otvorene do 22. oktobra.

(3) detaljnije
 • Studentski dom

  Ponovo najavljen nastavak izgradnje studentskog doma u Nišu

  Do kraja godine bi, prema rečima direktora Studentskog centra Radeta Rajkovića, trebalo da bude raspisan novi tender za izbor firme koja će nastaviti da gradi dom za studente kod Elektronskog fakulteta u Nišu, gde već 3 godine nije bilo radova zbog sudskog spora sa izvođačem.

  (3) detaljnije
 • amerikanci-u-nišu

  Amerikanci zainteresovani za zaštitu životne sredine u Nišu

  Privrednici iz države Merilend, koji se bave zaštitom životne sredine, upoznali su se u Nišu sa projektima prerade otpadnih voda i regionalnom deponijom “Keleš” kao mogućim šansama za investiranje u jug Srbije. Iako nije bilo konkretnog dogovora, ministar zaštite životne sredine Goran Trivan očekuje da politička saradnja da praktične rezultate.

  (2) detaljnije
 • Dom zdravlja Merosina ginekoloska stolica foto Evropski Progres

  Ginekološki pregledi i bez zdravstvene knjižice u 7 opština na jugu

  Oktobra i novembra u Aleksincu, Beloj Palanci, Doljevcu, Merošoni, Svrljigu, Babušnici i Gadžinom Hanu, sve žene, bez obzira na to da li imaju ili nemaju zdravstvenu knjižicu, moći će da odu na preventivne ginekološke preglede u domovima zdravlja tokom “Dana otvorenih vrata”.

  detaljnije
 • Emisija Zumiranje

  Novinari u "Zumiranju" govorili o vlasti Aleksandra Vučića

  Novinari Olja Bećković i Dragoljub Žarković govorili su u emisiji nedeljnika Vreme o vlasti Aleksandra Vučića, njegovom odnosu prema medijima, partijskim kolegama i javnosti uopšte.

  detaljnije
 • niš

  Ko su novi direktori niških preduzeća?

  Iako je Komisija za izbor direktora od novinara i očiju javnosti krila čitav postupak i svu dokumentaciju koja se tiče izbora direktora niških javnih preduzeća, ona je na kraju dostavljena odbornicima niške Skupštine, pa su sada javnosti, konačno dostupne i rang liste i biografije budućih direktora niških preduzeća.

  (24) detaljnije
 • Havarija vodovod

  Havarije na vodovodnoj mreži u Leskovcu, oštećene tri kuće

  Zbog pucanja vodovodne cevi u Ulici Dimitrija Tucovića u Leskovcu, tri domaćinstva u ovom delu grada su poplavljena, dok je voda potopila i delove ulica. Osim ove, pukla je cev i u blizini glavne autobuske stanice gde je voda poplavila podvožnjak, a prema rečima direktorke JKP “Vodovod” Kosare Ilić, sve raspoložive ekipe su na terenu.

  detaljnije
 • Peticija Fondacija TIjana Jurić

  U Nišu prikupljanje potpisa za uvođenje doživotne robije za ubice dece

  Oni koji podržavaju ideju da ubice dece treba da ostanu iza rešetaka doživotno, najpre kako ovaj zločin nikada više ne bi počinili, mogu svojim potpisom da utiču na uvođenje ove mere u domaći zakon, a ovu inicijativu pokrenula je Fondacija "Tijana Jurić". Štandovi na kojima će građani moći da potpišu peticiju biće postavljeni od 23. do 29. oktobra i u Nišu.

  (7) detaljnije
 • Crkva Svetog Nikole

  U Nišu doček moštiju tumanskih svetitelja

  Najveće svetinje manastira Tumane, mošti Svetog Zosima i Jakova, biće dočekane u nedelju 22. oktobra u Crkvi Svetog Nikole u Nišu. Svakodnevno će u niškom Hramu biti održavane liturgije i druga bogosluženja, sve do 30. oktobra.

  detaljnije
 • škoda superb

  Policija: Predsednik Skupštine Opštine Pantelej nije kriv za udes

  Nakon sudara sa službenom “škodom superb” Opštine Pantelej, koji je vozio predsednik Skupštine Opštine Srđan Nešić, Osnovno javno tužilaštvo iz Niša pokrenulo je istragu protiv vozača “škode felicije” Nikole Nikolića, zbog sumnje da je on kriv za nezgodu.

  (3) detaljnije
 • televizija

  “Za TV prenos Skupštine dali smo više nego što imamo, jer su televizije tražile još”

  Javna nabavka za direktan televizijski prenos sednica Skupština Grada sprovedena je tek nakon trećeg raspisivanja i kada se planirana cena od 2 miliona “popela” na čak 4.5 miliona, koje će dobiti Niška televizija. Gradonačelnk Niša Darko Bulatović rekao je na sednici niške Skupštine, da su mediji tražili “još i još” dok nisu dobili onoliko koliko su hteli.

  (7) detaljnije
 • banovina

  Naučni skup u Nišu o demografskim problemima jugoistočne Srbije

  Odgovor na pitanje kako da se poveća natalitet u jugoistočnoj Srbiji, pokušaće da daju naučnici ogranka SANU-a u Nišu, na skupu koji će se održati u multimedijalnoj sali br. 8 Univerziteta u Nišu, 20. oktobra.

  (2) detaljnije