Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

NUNS: Institucije hitno da reaguju na neprimeren govor SNS-a iz Vranja

Saopštenje Gradskog odbora naprednjaka iz Vranja, u kome lokalni portal Vranjenews nazivaju "teroristički i izdajnički" zbog objavljenog teksta, NUNS smatra nedopustivim i poziva Srpsku naprednu stranku da ovakav govor osudi i ogradi se od njega, a Vranjance koji su ga pisali da upute javno izvinjenje i suzdrže od širenja mržnje.

(2) detaljnije
zastava, pola koplja, dan zalosti, foto ljubica jocic

Dan žalosti - režimski tabloidi umesto države objavili imena poginulih

Danas je dan žalosti na teritoriji Republike Srbije, proglašen zbog ubijenih na severu Kosova, ali niko nije zvanično saopštio imena poginulih. Dok država ćuti o tome, pro-vladini tabloidi obelodanili su imena ubijenih. U centru Niša sinoć su paljene sveće i baklje u slavu stradalih. “Večiti derbi” je odložen, iako se prethodnog dana žalosti fudbal igrao.

(3) detaljnije
planinarenje

Svetski dan turizma - Planinske oaze, živopisne klisure i lekovite banje krase jug Srbije

Priodna bogatsva, spomenci, kulturna zdanja, kao i broja arheološka nalazišta krase region južne Srbije, koji svoje posetioce ne odstavlja ravnodušnima. Svih pet okruga, pored brojnih sadržaja, nude obilje čistog planinskog vazduha, očuvanu prirodu, čiste reke, ali i izletišta gde posetioci mogu da provedu kvalitetno vreme sa porodicom i prijateljima.

(2) detaljnije
mesec

Teleskopsko posmatranje i predavanje o novim otkrićima o kosmosu u Nišu

Svi zainteresovani moći će u petak, 29. septembra, u periodu od 20 do 22 sata, na parkingu niškog PMF-a da kroz teleskop besplatno posmatraju Saturn, Jupiter i Mesec, ako vremenski uslovi dozvole, kažu iz AD “Alfa”. Veče ranije, od 20 sati, na istom fakultetu biće održano predavanje o tome postoji li život van Zemlje.

detaljnije
KOMENTAR DANA

Mi jedemo kupus, a oni meso.
U proseku svi jedemo sarmu.

Dubioza Čitalac

Tekst: Plate na jugu Srbije ispod republičkog proseka, viša samo u niškoj Medijani

Pronađite nas na: