Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

Društvo

Radovi na krovu zgrade u Nišu nastavljeni, stanari ispod poplavljeni, a upravnica kaže da i dalje niko ne reaguje

Radovi na krovu zgrade u ulici Dragiše Cvetkovića u Nišu, koje je nedavno privremeno uspela da spreči upravnica Violeta Đorić, ubrzo su nastavljeni, a sada su poplavljena tri stana na spratu ispod. Kaže da ni građevinski inspektor koji je bio sa njom juče na terenu nije uspeo da spreči izgradnju i da i dalje niko od nadležnih ne reaguje na molbe.

(4) detaljnije
laboratorija

Privatne laboratorije u Nišu o PCR testovima: Čekamo odobrenje ministarstva

U privatnim laboratorijama u Nišu, onih koje su odgovorile na pitanja Južnih vesti, u ovom trenutku nije moguće raditi PCR testiranje, a odluka da se sa primenom ove dijagnostičke metode krene kod većine njih nije doneta jer od Ministarstva zdravlja nisu dobili nikakva obaveštenja o tome, ali ni odobrenja. Kako piše Danas, neke od privatnih laboratorija u Srbiji bi već od polovine avgusta mogle da dobiju odobrenje Ministarstva i da počnu sa PCR testiranjem.

detaljnije
testiranje

U Aleksincu bolja epidemiološka situacija, smanjen broj prvih pregleda u kovid ambulanti

Ove nedelje je bolja epidemiološka situacija u Aleksincu i od 110 testiranih 19 je bilo pozitivno na koronu, a za još 30 se očekuju rezultati, kaže direktor Opšte bolnice Goran Vidić. Sve je manji i broj prvih pregleda u kovid ambulantama, ali je vanredna situacija i dalje na snazi i poštovanje mera je obavezno.

detaljnije
maske

Ističe rok poslodavcima i građanima da se prilagode novim merama, kažnjavanje od 10. avgusta

Rok da naprave plan primene mera za borbu protiv kovida poslodavcima ističe u ponedeljak 10. avgusta i do tada su dužni da preciziraju pravila ponašanja zaposlenih i korisnika, objašnjava načelnica Nišavskog okruga Dragana Sotirovski. Tek nakon toga će inspektori početi da kažnjavaju one koji krše propise, dodaje, a kazne su od 10.000 do milion dinara.

(7) detaljnije